A karma eltörölve?

a karma eltörölve?

Eltörölték a karmát! Hurrá! Kiderült a minap, hogy elkezdődött a kánaán. Eltöröltek minden karmát, minden blokkot, elakadást… Aki ezek után oldani akar, az mind sarlatán. Húúú…

Nekem erre egyszerű válaszom van.

Először is az Isten (mindenki hívja annak, aminek akarja), arról van szó, aki a világ kezdete előtt létezett, megteremtette a világot.

Miből teremtette?

Önnön magából! Miért? Mert rajta kívül senki és semmi sem létezett. Tehát, minden a Teremtett világban ő belőle való. Minden Istenből való! Minden!

Ha modellezni szeretnénk az ő viszonyát mifelénk és egy emberi kapcsolatot keresünk, amit értünk is, akkor kik lehetnek olyan viszonyban, mint Isten velünk?

Az édesanya és a gyermeke közötti viszony az, ami hasonló Isten és az én vagy más teremtett létező között. Hiszen az édesanya az, aki véréből és húsából testet épít a leszülető lélek köré. Önnön magából! Mi az ami az édesanya legfőbb jellemzője? Akkor is ha sokan még nem láttak, éreztek ilyet?

A FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETET!

a karma eltörölve? 2Mit jelent ez? Azt, hogy mindegy mit csinálsz, az Isten téged szeret! FELTÉTEL NÉLKÜL! Mindegy mit csinálsz! Ebből pedig az következik, hogy létre kellett hoznia egy olyan rendszert, amely korlátoz minket olyan mértékben, hogy képesek legyünk a fejlődésre.

Ez a törvény az OK-OKOZAT TÖRVÉNYE! Ez a fejlődésünk alapköve. Ugyanis azt jelenti, hogy amit mi teszünk mással, PONT AZ, nem valami hasonló velünk is megtörténik. Megtapasztaljuk, hogy soha többet ne tegyük meg embertársunkkal, azaz önmagunkkal, mert szörnyű, illetve tegyük, mert annyira jó..

A cikkíró nem állít mást, hogy ezt a MI FEJLŐDÉSÜNKET SEGÍTŐ RENDSZABÁLYT ELTÖRÖLTÉK! Tehát, ma már mindenki annyira fejlett, hogy nincsen szükség a fejlődésre! Nagyszerű. Bár amikor körülnézek a környezetemben és ebbe a tükrömet is beleértem, nem pont ezt látom…

Érdemes lenne azon elgondolkodnunk hogy mi okozza ezt a sok félreértést. Talán csak nem az, hogy megint valamit külföldiül akarunk érteni, értelmezni? Ha szépen magyarul átgondoljuk, akkor kész a válasz.

Az ok-okozat törvényét nem törölhették el!

Ugyan olyan badarság ez, mint az, hogy nincsenek véletlenek. DE VANNAK!

VÉLETLEN – amit nem véltünk előre. Nos, van ilyen az életünkben? Főleg ilyenek vannak. Minden esetre jelentős a számuk. De mit akarunk akkor mondani, amikor arról beszélünk, hogy nincsenek „véletlenek”? Azt akarjuk mondani, hogy SEMMI SEM TÖRTÉNIK OK NÉLKÜL! Na ez viszont IGAZ!

Ha abbahagynánk a külföldiül gondolkodást és mindent átgondolnánk szépen magyarul, akkor kevesebb zavar keletkezne a fejünkben.

Ebben a helyzetben aztán azt még nem is vizsgáltuk, hogy ha és amennyiben nincsen idő, akkor vajon melyik előző életeinkről beszélünk, ahol a karmánk keletkezett? De ez legyen majd egy másik írás témája.

Gondolkodni ÉR!


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail