Szertartások

A magyar hagyományban a SZER, egy olyan esemény amikor meghívjuk a Teremtő Istent ahhoz a tevékenységhez amit éppen végzünk. SZERT-tartunk. Ilyen SZERT többfélét is tartok. Vannak nyilvánosak és egyénre szabott SZER-tartásaim is.

A SZER-tartásokról bővebben

CSOPORTOS SZERTARTÁSOK

Márton nap liba lakoma

Márton napi libalakoma

Minden évben (november 11-én) részt veszünk a Márton napi libalakomán. Újbort iszunk és libát eszünk… Svédasztalos vendéglátás három féle újborral!

Bővebben

Fényvárás

Fényvárás

Mint ahogyan Molnár V. József felhívta rá a figyelmünket, Jézus Urunk csak egyszer születik. Karácsonykor. Nincs születése napja az oviban, az iskolában a céges bulin. Csupán egy napon, december 25-én, otthon, családi körben. Ekkor azonban felmerül a kérdés, hogy akkor mit ünnepeljünk egy korábbi időpontban. Ebben az időszakban, készülünk. Készülünk a fény születésére. Várjuk, hogy megszülessen a fény és a remény, hogy tavasszal lesz feltámadás, a fény legyőzi a sötétséget. Így mi is, minden évben, FÉNYVÁRÁST tartunk.

Bővebben

Farsang

Farsang

Vízkereszt és a böjt közötti időszakot farsangnak nevezzük. Sokak szerint még a kereszténység ideje előtti szokásoknak megfelelően alakult ki ez az ünnepi időszak. Ebben az időben a mulatságé a fő szerep. A parasztgazdaság még nem ad munkát, a természet még nem kész…

Bővebben

Ima és böjt Magyarországért

Ima és Böjt Magyarországért

Összegyűlünk a Zsindeyesnél és együtt elsétálunk a Mária kegyhelyre. Itt imát mondunk és egy böjti cselekedetet ajánlunk fel Országunk felemelkedéséért. A SZER után túra keretében meglátogatjuk a Ferenczi sziklát és megmártózunk az ottani energiákban.

Bővebben

Határkerülés Dobogókő

Határkerülés

A Szent Korona – Szent határ elv mentén, a régi hagyományt felelevenítve (amely Erdélyben még élő szokás), körülkerüljük Dobogókő települést és megáldjuk.  Utolsó mozzanatként szentelt ételt (falatot) veszünk magunkhoz.

Bővebben

EGYÉNI SZERTARTÁSOK

Keresztelő - földi születésnap

Földi születésnap – Keresztelő

Egy gondolat szerint, mely így hangzik: “Porból jöttél és porrá leszel!” fogadják sok helyen a leszületett lelket. Nekem meggyőződésem, hogy a “Fényből jöttünk és oda megyünk”. Ennek szellemiségében üdvözöljük a leszületettet és adunk neki útravalót a földi életéhez.

Bővebben

Mennyegző - esküvő másképp

Mennyegző

Életköreink egyik legjelentősebb állomása, amikor a megtalált társunkkal szövetséget kötünk. Elköteleződünk mellette, ha lehet erre az életre. Tesszük ezt úgy, hogy tanuink a szeretteink, az ég küldöttei, az egész teremtett világ. Ezt az esküvést, az összetartozás kinyilvánítását ünnepeljük a Mennyegző keretein belül.

Bővebben

Égi születésnap - temetés

Égi születésnap

Vagyunk páran akik hiszünk abban, hogy nem csupán ez a 70-80 év adatott nekünk a teremtésben. Egy emberöltő bizony igen kevés ahhoz, hogy az általa megmutatott minőséget elérjük. Így aztán, aki a földi életét befejezte, hitünk szerint egy újat kezd az égi világban. Nekünk nincsen más dolgunk, mint az, hogy az útján segítsük, akkor is amikor minket elhagy és egy új égi életet elkezdi.

Bővebben


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail