Édes hármas?

édes hármas

Egy rövid eszmefuttatást osztanék meg, aminek az alapja egy 1997-es történet a baráti körben. Sajnos azóta sok esetet hallottam amely ugyan ezt a gondolatmenetet igazolta.

…amikor harmadik leszel egy kapcsolatban, bár soha sem hitted. Mert ugye azt mondod, Te soha sem leszel harmadik. Érthető és helyes, mindaddig amíg bele nem szeretsz valakibe akibe “nem kellene”. Ekkor aztán egy új szokatlan helyzet keletkezik, amely megér pár szót.

Ha az illető akibe beleszeretsz, szintén szeret téged és ezt felismerve megteszi amit kell, akkor minden szuper, nincsen is miről beszélni. Mégpedig azt teszi, hogy záros határidőn belül, elrendezi a múltját. Lezárja a régi kapcsolatot és nyit feléd. Ez akkor jó, ha hamar és rövid idő alatt megvalósul. Mondjuk pár hét, esetleg 1-2 hónap alatt.

Amennyiben azonban egyéb okok miatt, ez a konkrét előre mutató lépés nem történik meg, mindegy is mire hivatkozik a másik fél, a szerelmed, akkor elindul egy általában soha véget nem érő történet.

Az ő kapcsolata elromlott, vagy soha sem volt jó, esetleg csak lejárt az ideje… Így az EGYségben keletkezett energetikai rés megoldást kíván, a teljesség létrejöttét. Erre az egyensúlytalanságra kerülsz képbe, ez a hiány vonz Téged a másik életébe. A keletkező hiányra Te vagy a válasz. Ugye ez jó is lenne, ha a múlt lezáródna és egy új közösség indulna most már Veled. De ez nem történik meg, mondjuk a gyerekekre hivatkozva, anyagi nehézségek miatt, vagy más okból… De ennek ellenére Te megérkeztél. A Te erőddel, energiáddal, amit a hiány vonzott. Jelen vagy és befolyásolod a teret. Először is a Téged vonzó fél, töltődik általad, hiszen megkapja amire igénye volt, amiért téged bevonzott. FELTÖLTŐDIK. Ha feltöltődik, akkor ő maga is jobban és teljesebbet sugárzik mások felé. Itt keletkezik a gond. Ugyanis a múlt képviselője szemében is több lesz a szerelmed, hiszen megszépül, kivirul a Te erőd által, a Ti kapcsolódásotok által. Ráadásul a Te energiád bekerül a régi kapcsolatba, amely ezáltal elkezd javulni. Javul és megerősödik újra. A felek csak azt veszik észre, hogy mennyivel jobb most nekik együtt és ki is mondják, lehet adni kellene még egy esélyt a kapcsolatuknak. Te pedig vársz, hogy eldőljön és Téged válasszanak. Miközben a Te energiád, erőd által az ő kapcsolatuk erősödik, telik meg új tartalmakkal… A döntés húzódik. Egyre nagyobb a bizonytalanság benned és még hibázol is, egyre többet, hiszen a Te biztonságod, mely szerint Téged választanak, Te vagy az első és a legfontosabb, mint társ, a szerelmed életében az nem teremtődik meg. A hibázásod törvényszerűen bekövetkezik, mert bizonytalanságban vagy, abban tart a szerelmed.

Mi lesz a tanulság? Egyszerűen az, hogy nem is olyan jó veled. Nem éri meg ezért felrúgni a régi biztosat… Lassan de biztosan vonalon kívülre kerülsz és általad megmentődik a régi kapcsolat. Legalábbis addig, amíg a Te erődből, a Ti kapcsolódásotokból kitelik a javuláshoz szükséges energia. Ha megunod a felesleges várakozást és lépsz, akkor Te megszabadulsz a méltatlan helyzettől. Az ő kapcsolatuk pedig a Te erőd nélkül újra tönkre megy. De ez már nem a Te dolgod.

Szóval, ha van döntés és azt tettek követik, akkor az új lépcsőfok vagy, amely egy szebb, jobb jövőbe vezet, ha a kilépő fél levonva a tanulságot, a változtatásokkal együtt érkezik az új kapcsolatba. Ha nem, akkor minden ismétlődni fog. De ez már egy új írás témája lesz. Ha viszont nem történik meg a döntés és a lépések, akkor gondolkozz el, hogy mihez akarsz asszisztálni, mire használod, költöd az erődet, a rendelkezésre álló energiádat.

A Krisztusi mondás szerint: “Szeresd felebarátodat, MINT ÖNMAGADAT!”


A honlapon található tartalmak (szövegek és képek) másolása és felhasználása kizárólag a szerző írásbeli engedélyével lehetséges!


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail