FÉRFI? Kiféle, miféle? Szükség van rá egyáltalán?

FÉRFI? Kiféle, miféle? Szükség van rá egyáltalán? - 1

Komoly és szigorú kérdések. Biztosan van olyan nő, aki komolyan mondja, NEKI nincsen szüksége férfira. „A férfiakkal csak gond van… Majd meglátod kislányom, milyenek a férfiak… Hazug…, silány alakok… Nem számíthatsz rájuk…” Folytathatnánk a sort rengeteg olyan gondolattal, amit a környezetünkben hallhattunk. Mindez szomorú, vagy inkább érthető? Kiderül…

A szépség szimfóniája című könyv szerint, mindkét világháború kitörésében szerepet játszott az a tény, hogy a REND szerinti nemi szerepek eltolódtak, megváltoztak… Mit jelent ez? Pl.: divatba jött a hátdekoltázs. Mit szimbolizál? Azt, hogy a nő hátat fordít a férfinak.

Sok nő panaszkodik arra, hogy a szexuális életük a párjával szinte megszűnt, vagy legalábbis sekélyes. Nos, azoknál a kapcsolatoknál, ahol a szerepek nem a klasszikus nő-férfi szerep szerint alakulnak, hanem mondjuk úgy élnek, mint 2 testvér, vagy mint anya és kisfia, könnyen belátható, hogy nincsen szükség a szexre, sőt abnormális is lenne a gyerek szülő, vagy a testvér szex. Tehát, nincsen. Ilyen helyzetekben, sokszor hangzik el, hogy a felek a gyerekek miatt maradnak együtt, már ha kiderül a baj, hiszen legalább ők nem veszekednek. Az ilyen párok hülyének nézik a gyereküket. Pedig a gyerekek, mindent tudnak. Sőt… Sajnos a nagyobb baj nem az, hogy nem tudjuk őket átverni, hanem az, hogy egy ilyen családban nem tanulják meg a megfelelő női és férfi szerepeket, így szinte semmi esélyük nem lesz a születési feladatuk teljesítésére, mely szerint, fiúk-férfiak, vagy leányok-nők. Mint tudjuk, minden okkal történik, tehát az is milyen nemi szerepet választottunk magunknak, ami beleillik az életfeladatunkba.

Nemi szerepek

FÉRFI? Kiféle, miféle? Szükség van rá egyáltalán? - 2Nos, a női emancipáció eredménye, hogy egy jó nő, akkor elég jó NŐ, ha elég jó férfi. A feladatok felcserélhetetlenek, mert míg a nők képesek férfi feladatokat ellátni, fordítva ez nem igaz. Se testet alkotni, szülni, táplálni nem tudunk mi férfiak, de az energiatesteinket se kölcsönözhetjük a gyermekeinknek, mert azokat 21 éves korukig a felnőtté válásig az édesanyjuktól kapják. Könnyen belátható, hogy napjainkban a nők mind a női, mind a férfi feladatokat vállalják, túlhajtva magukat. Felmerül az is, hogy amíg a férfi feladatoknak próbálnak megfelelni, vajon milyen hatásfokkal látják el azokat a női feladatokat, amelyek csak rájuk várnak. Egy szó mint száz a nők nyögnek a dupla feladat alatt, míg a férfiak feladat nélkül hánykolódnak a világban. Ráadásul, ha a nők leadnának a feladataikból, általában a női feladatokat passzolnák át a férfinak.

Bizony, ha a női társadalom nem akar belerokkanni a feladatokba, jobban teszi, ha VISSZAADJA a férfiaknak a férfi feladatokat! VISSZAADJA! Nem azt várja, hogy a férfi majd megküzd értük, hanem visszaadja. Mindez persze ma már nagy türelmet követel, hiszen a férfi mint olyan már elszokott attól, hogy felelősséget vállaljon, ellássa feladatát. Női társaink sokszor buknak el azon, hogy nem képesek kivárni, amíg a férfi felnő a feladathoz. Nem segítik őt abban, hogy tegye a dolgát, hanem türelmetlenkedve, stresszelik, majd feladásra kényszerítik. Míg ugyanis a férfi, ha egyedül él és önellátó, a megfelelő nő megjelenésekor azonnal lemond a „képességeiről”, addig a nő, büszkén kérkedik a megszerzett tudással, olykor a társ rovására is. Így persze az ivartalanított férfi soha sem válik azzá, amire született.

Sok nő hivatkozik arra, hogy már a mama… Ez igaz lehet, de mégis az új családban már rajta múlik a szerepek helyes megélésének az elősegítése. DE MÉGIS MIÉRT TENNÉ?

Miért? Nos, azért, mert ugyan ma nem úgy tűnik, hogy valami komoly baj következhetne, de kizárni nem tudjuk. Gondoljunk csak a balkáni háborúra vagy a mostani ukrán helyzetre. Pillanatok alatt szükségünk lehetne férfiakra, akik megvédik a hazát, a családjukat… De az ivartalanított férfi, legfeljebb egy plusz gyereknek számít, nem védelmezőnek!

Nos, hölgyeim, nem azt mondom, hogy készüljünk a rosszra, a bajra, de állítom, ha a megfelelő szerepek szerint éljük az életünket, akkor a férfi-nő kettőse, az teremtés EGY-sége, minden helyzetben a legjobban szerepel majd! De ehhez elengedhetetlen a FÉRFI, akinek az újrateremtésében, bizony komoly szerepe van a NŐ-nek!

Hölgyeim? Leányok? Nők? Asszonyok? – Előre fel!


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail