Isteni segítség

Isteni segítség

Mi kell az Isteni segítséghez?

Segítséget az kap:

1. aki kér,
2. aki képes a segítséget elfogadni,
3. aki maga is tesz a megoldásért.

Általában a többség legfeljebb a kérésig jut el. Kér és vár! Hátha megteszi valaki helyette. Pedig nem teszi meg senki, főleg az Isten nem! Magyarul: “Segíts magadon az Isten is megsegít!”

Sajnos további nehézséget okoz, hogy az Isteni segítség kérése közben azt is meg akarjuk szabni, hogy az Isten, hogyan segítsen rajtunk. De ez éppen úgy megy, mint a cél elérésénél. A célt meg kell határozni, de az utat az élet szabja, ahogyan elérjük azt. Az Isten úgy segít, ahogyan ő jónak látja, amely a legcélszerűbb. Segíthetünk neki azzal, hogy a jeleit figyelve, gyorsan tanulunk, így elkerülünk pár zökkenőt az úton, kevésbé lesz nehéz a dolgunk.

Fontos dolog, hogy magunk is tegyünk valamit. Ugyanis, ha én megkérek valakit, hogy segítsen kivinni egy asztalt, akkor ketten megfogjuk és kivisszük azt. Ha ő egyedül megteszi, akkor ugyan segít rajtam, de nem nekem. Az életünket senki sem élheti helyettünk, így jobb, ha a “segít nekünk” módot választjuk. Mert, amennyiben szükségünk van egy kis asztal pakolásra, akkor az meg is fog történni, nincs letudva azzal a dolog, hogy valaki megtette helyettünk. Biztosan tudhatjuk, hogy az Isten semmit se tesz meg helyettünk, csak SEGÍT a céljaink elérésében, megvalósításában!

Tanuld meg a teremtés folyamatának minden fortélyát!


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail