Karantén! Mit tegyünk?! Hogyan tegyünk?! 1.

Nos, remélem mindenki túl van azon, hogy a kormány…, az ellenzék…, a tanárok…, az öregek…, a fiatalok…, a férjem, a feleségem, az a beste kölök… Kicsit belerázódtunk, hol a többiekkel való együttlétbe, hol az egyedüllétbe. Ha ez megtörtént és túl vagyunk a teljes sokkon (már akinek…) akkor jön a kérdés, most mit is tegyünk.

Persze a csapból is az folyik, magam is megírtam (http://www.lelekszereles.hu/virus-fertozes-korona-koronavirus-lelekszerelo-szemmel/), hogy forduljunk befelé, foglalkozzunk magunkkal… Persze, mondják sokan, a sok ezo…, spiri…, nekik könnyű, ők ebben élnek… Nos egy részük biztos, de azért vannak köztük bőven divatból, ezo…, spiri… Miért mondom ezt, csupán megnyugtatásul. Mindenkinek van mit tanulnia, van mivel foglalkoznia. Ha gyakorlott, azért, ha nem, akkor azért.

Azt találtam ki, hogy megpróbálok segíteni. Kapaszkodókat, sőt feladatokat adni. Ezek között lesz rövid, “tegyél így és így…” és lesz köztük olyan, amihez írás is társul. Írás, aminek a témáján érdemes elgondolkodni. Sőt feladat is kapcsolódik majd hozzá. Remélem így azok, akik szeretnének előbbre jutni, a feladatok, ötletek mentén valósan haladni fognak az életük átalakításával, mégpedig hatékonyan és pontosan.

Van pár gondolat, amelyet érdemes megszívlelni. Először is lesznek olyan kijelentéseim, amivel nem értesz egyet. Ez nem baj. De ahhoz, hogy haladjunk, kérlek tételezd fel, hogy igaz és végezd el úgy a feladatot. Meglátod lesz eredménye. Ugyanis hiszem azt, hogy amiket mondok azok jelentős része nem egy olyan vélemény amit én Somogyi Péter állítok, hanem így van. Igaz biztosan az én szűrőmön keresztül, mondják sokan. 🙂 De ettől is tekintsünk el és tételezzük fel, hogy az állítás igaz. Köszönöm!

Az a terv, hogy kitalálok tennivalókat. Ezek segítik a befelé fordulást és az önvizsgálatot. Meggyőződésem, hogy azt a dolgot, tulajdonságot, viselkedési formát tudjuk megváltoztatni az életünkben, amelyet felismerünk. Amelynek belátjuk a számunkra és a környezetünkre hátrányos hatását és így döntést tudunk hozni a megváltoztatásukról. Ha tudatosan eldöntjük a változtatást, akkor amint felismerjük, hogy így vagy úgy teszünk, a felismerést követően, egyszerűen abbahagyjuk a helytelen viselkedést. Ha ez már jól megy, akkor visszatérünk arra, hogy mit tegyünk a zsigeri alapon induló viselkedéssel. De ezt majd akkor.

  1. Feladat

Az az egyik legnehezebb dolog a mai világunkban, hogy meghalljuk a belső hangunkat! Pedig ez lenne az az iránymutató segítőnk, amely személyre szabottan, NEKÜNK SEGÍT! Nekünk, AHOGYAN NEKÜNK A LEGJOBB! Azt tudjuk, hogy ez a hang egy egészen halk, gondolat, benyomás, vagy érzet.

A mai világunkban azonban a legmagasabb a zajszint (TV, rádió, okos telefon, zeneszolgáltatás, internet, szociális média, bármilyen hírszolgáltatás, reklámok…). Tele vagyunk olyan dolgokkal, amelyek lekötik a figyelmünket, kitöltik a saját érzelmeink, saját gondolataink helyét, olyanokkal, amelyeket az eladó marketingese, a minket befolyásolni akaró bárki, marketingese, kommunikációs szakembere szeretne, hogy gondoljunk, érezzünk. Teszik ezt azért, hogy vágy ébredjen bennünk, valami iránt, ami nekik van, eladó és szeressük meg azt és kezdjük el teremteni ezeket, azon dolgok helyett, amire nekünk igazán szükségünk van, volna. Ezért van az, hogy a “hőn áhított” akármi megszerzése nem okoz örömet! MERT NEM IS VÁGYTUNK RÁ IGAZÁN, CSAK ELHITETTÉK VELÜNK! Elhittük, hogy a mi vágyunk rá és ezért, erőt, energiát nem kímélve megteremtettük! Pedig valójában számunkra felesleges dologról van szó.

Így az első feladat a belső hang megtalálását, felfedezését segíti. Igazán nehéz ez mindenkinek, de talán azok küzdnek majd vele legtöbbet akiknek még másokat is meg kell kérniük, hogy segítsék a folyamatot, például a párjukat, szüleiket, gyerekeiket…

A feladat:

Maradj csendben 5 percig! Ne csak ne beszélj, hanem ne is csinálj SEMMIT! Helyezkedj el nyugodtan, ülj le, vagy feküdj… Lazulj el és ne tégy semmit! Csak a csend és Te! Sokat segít, ha figyeled a légzésedet. Ne nézz semmit, ne figyelj semmire, legfeljebb a légzésedre! 5 PERC! Majd minden nap növeld az időt 5 perccel. Választhatsz, hogy napi fél órás időtartamig mész el (az hat alkalom, 6 nap. 5-10-15…30 perc csendben.), vagy akár egy óráig is. Amikor elérted a kitűzött célt, akkor onnantól, naponta MARADJ CSENDBEN FÉL, VAGY EGY ÓRÁT! Kiegészítő feladatok majd ehhez is érkeznek. 🙂

Ha nem megy az ellazulás, kérlek jelezd! Lesz rá megoldás. 🙂

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyatékőrző


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail