Karantén! Mit tegyünk?! Hogyan tegyünk?! 2.

Ugyan nem ígértem, hogy minden nap lesz feladat, de eleinte azért mindent megteszek, hogy elég tennivalónk legyen.

A második nap van. Már 10 percet vagyunk csendben. CSENDBEN, úgy, hogy semmit se teszünk. SEMMIT! Holnap 15 perc a feladat, majd 20 és így tovább… Remélem van már valamilyen tapasztalata mindenkinek, ha nincsen is kiforrva teljesen. Idővel, ha elértük a 30 percet, akkor szívesen hallgatok meg tapasztalatokat, hogy milyen is az a csend. Örülnék, ha megírnátok!

2. feladat:

Eljött a második nap, a második feladattal. A feladatnak 2 része van. Az első részt reggel végezzük, a második részt este. Legelőször, ma, írjunk össze 5 olyan dolgot amiért hálásak lehetünk, amiért hálásak vagyunk az életünkben. Az egész életünket vegyük górcső alá. Mindent vegyünk figyelembe ami szóba jöhet. Ha találtunk, akkor írjuk fel úgy, hogy maradjon hely.

Reggel olvassuk el az 5 dolgot, úgy, hogy hálásak vagyunk érte:

Istenem hálás vagyok, hogy el tudtam végezni az iskoláimat…, vagy

Istenem hálás vagyok hogy van munkám…

Így fogalmazzunk mind az 5 esetben.

Ezután keressünk további 2 dolgot amiért hálásak lehetünk és azt adjuk hozzá a listához.

Így már 7 dolog lesz amiért reggelente hálát adunk, amely naponta 2 dologgal nő, egészen 30 esetig.

Este pedig tekintsük át a napunkat és adjunk hálát 2 dologért ami aznap történt velünk. Ezt naponta növeljük 1 dologgal. egészen napi 10 dologért amiért hálát adhatunk. Mind a 10 dolog aznapi eset legyen. Pl..

Istenem hálás vagyok, hogy sikerült odaérnem…

Istenem hálás vagyok, hogy meg tudtam főzni az ebédet…

Amikor elértük a reggeli 30 hálapontot és esténként a napi 10-et, akkor abbahagyhatjuk a gyűjtést. Persze lehet növelni a számot bármeddig… Onnantól nincs más dolgunk, mint az, hogy reggel hálát adjunk az életünk 30 dolgáért amiben szerencsések vagyunk és este 10 olyan dologért ami aznap történt velünk.

Nevezzük ezt a feladatot, a hála feladatának. Segít abban, hogy értékesnek tekinthessük az életünket. Segít, hogy felismerjük mennyi csoda, illetve nagyszerű dolog van az életünkben. Az életünkben, amiről látszik, nem is olyan sikertelen és főleg nem reménytelen.

Jó gyakorlást! Holnap új feladattal jelentkezem!

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyatékőrző


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail