Karantén! Mit tegyünk?! Hogyan tegyünk?! 4.

Eljött a 4. nap.

Ezen a napon már 20 perc csendben van részünk. Reggel 9 dologért voltunk hálásak, az életünk egészét illetően. Este pedig 4 dologért leszünk hálásak a mai tükrében. Emellett napi 3-5 szép dologra csodálkozunk rá. Eddig ennyit tehettünk magunkért.

4. feladat

A mai napi feladat egy kicsit “nehezebb” lesz. Több dolgot kellene átgondolni. Először is írjuk össze, mik a korlátozásnak, vagy egyszerűen hívva a karanténnak a hátrányai. Érdemes vagy 20-at összeírni.

Ha ez meg van, akkor írjuk össze azt is, hogy mik a karantén előnyei. Ebből is jó lenne vagy 20-at összeírni.

További átgondolást igényel, hogy mi történik a szabadidőnkkel ami a karantén általi korlátozásból adódott. Mihez kezdünk vele? Mire fordítjuk az felszabaduló időt? Teszünk-e magunkért eleget? Tesszük-e a feladatunkat? Azokat is amiket eldöntünk, például az általam ajánlottakat? Ha azonban nem tesszük azt amit valamiért célszerű lenne, akkor külön meg kell vizsgálnunk vajon miért nem tesszük? Mi akadályoz meg minket?

Nos, lesznek előnyeink, amelyekkel élünk. Lesznek előnyeink, amikkel nem élünk. Ezen kívül pedig van egy köteg hátrányunk, amit el kell szenvednünk. Megvizsgálandó, hogy ez így jó-e nekünk? Leginkább azt kell górcső alá venni amely dolgokat megtehetnénk, hiszen van rá időnk, sőt alapos indokunk is, mégse tesszük meg. Vajon miért? Döntsük el, mi az az ok amiért azt mondtuk, ezt a valamit megtesszük! Mi magunk akartuk, vagy valaki nyomására gondoltuk, hogy megtesszük. Esetleg van egy olyan akár anyagi kényszer ami miatt jó lenn megtennünk?

Ha mindezeket megvizsgáltuk, akkor érdemes eldönteni, hogy ezen dolgok ismerte mellet is olyan fontos-e nekünk ez a valami? Esetleg nem is vagyunk meggyőződve a hasznáról? Állapítsuk meg, miért akartunk eredetileg így vagy úgy tenni. Mi volt a cél amiért úgy döntöttünk? Ez a cél, a mi célunk? Nekünk is hoz valamit? Csak az otthoni békéhez szükséges? Nem is vágyunk a cél elérésére? Ha megállapítottunk, mi az amiért nem végzünk el feladatokat, akkor azt s tudjuk, hogy lemondjunk-e véglegesen a megoldásukról, vagy érdemes tennünk és megvalósítanunk a tervünket, elérni a célt. Mindegy melyiket választjuk, mert a legfontosabb, hogy a végső megoldásban megnyugodjunk és úgy éljünk tovább. Lemondva egy mondvacsinált célról vagy a kifogásokat elhessegetve végre elérve azt! Hajrá!

Ez egy komolyabb átgondolást igénylő feladat, így erre hagyok 2 napot. Így új feladattal kettő nap múlva szerdán jelentkezem.

A holnapi nap, egy új kezdeményezést vázolok fel. Ez egy korábbi tervem megvalósulása lesz kisebb léptékben. Mégse várhatok arra, hogy minden összeálljon, amikor kis léptékben is hasznosan haladhatunk az úton előre. Így felvázolom és ha együtt akarjuk elindítom ezt a régi új ötletet a megvalósulás útján.

Remélem a céljaink egy felé vezetnek minket!

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyatékőrző


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail