Okos legyen a nő, vagy jobb ha nem az…

Isteni segítség

Szeretik a férfiak az okos nőket, vagy inkább kerülik őket?

Mi férfiak szeretjük az okos nőket?

IGEN!

Ki ne szeretne megjelenni egy olyan nővel, aki nem csak a szépségével bűvöli el a társaságot?

Ki ne szeretné azt, ha minden döntése előtt meg tudná beszélni a helyzetet és a lehetőségeket valakivel, aki a csapat része, érintett és mégis más nézőpontból tudja megvilágítani a helyzetet? Ki ne szeretné, ha nem mindennek a felelőssége az ő vállát nyomná, hanem lennének dolgok, amelyek nem az ő felelősségei lennének? Főleg olyan dogok amiben a nők amúgy is jobbak?

Ki ne szeretné, ha élete végéig olyan beszélgetőtársa lenne, akivel meg tudja beszélni az önmagát is érdeklő dolgokat? Sőt új dolgokra is felhívnák a figyelmét?

Ki ne szeretné, ha a társa neki magának is tudna segíteni a fejlődésben, hogy többé és többé váljon, akár napról napra.

Ki ne szeretné, hogy az Isten felé vezető úton egyenrangú társa legyen?

Ki ne szeretne egy teljes értékű társat, aki mindenben egyenrangú, igazi társ?

Tehát levonhatjuk a tanulságot! Igen, mi férfiak szeretjük az okos nőket!

DE…

Sajnos az okosság magában nem elég. Ha nő nem rendelkezik női bölcsességgel, akkor hiába okos, az nem segít. Mire gondolok?

Először is a férfi alapvetően azzal a programmal születik, hogy tegyen a nőért, az imádott nőért. Tegye ezt úgy, hogy ne veszítse szem elől, hogy neki azért van egy “fontosabb” feladata, az Isten felé haladás, amíg egyedül van úgy, ha családban, akkor velük és idővel az egész emberiség, a nagyobb közösség haladásáért is felelősséget kell vállalnia. Ez a sokat említett ügy a napszerű férfi életében. Az okos nő ezzel tisztában van és soha sem állítja a férfit választás elé, hogy Isten vagy én, hiszen egészen más természetű a kettő. Istenen kívül a férfinak a nő a legfontosabb. Igazi társként. Mint a magyar hagyományban: van egy férj, aki egy FÉL és neki van egy FELE-sége. Ők ketten egy EGÉSZ, maga a TELJESSÉG! Az Isten felé haladó úton az első lépcső, a férfi-nő EGY-sége. Ez az egység, amikor az EGY-gyé vált ember képes uralkodni a világa felett!

Pont azért, mert a férfi arra született, hogy tegyen a nőért, nem alkalmas arra, hogy versenyezzen vele. Vagy teszek valakiért, vagy legyőzöm őt?! A kettő egyszerre nem megy. Ha a nő az emancipáció eszméje mellett, örökké harcol a férfival, hogy ő győzzön, a férfi felett, akkor abból komoly baj keletkezik. Először is a férfi ha harcol, nem tesz a nőért! Ez ellentétes a lelkületével. Ha a férfi győz, a nő haragudni fog, mert a férfi ne tesz érte. Ha pedig a nő győz, akkor előbb utóbb nem fog felnézni a férfira akit legyőzött, akinél ő jobb! Sajnos ilyen a nő természete! Ha nem néz föl rá, akkor nem is bízik majd benne és ezzel elkezdődik a család széthullása és megjelenik a másik férfi akire a nő vágyik, hogy végre felnézhessen…

Ha a nő harcol a férfivel és ennek mindig hangot is ad, főleg, ha neki van “igaza”, ha ő “győz”, akkor a férfi mindig azt hallja, hogy nem elég jó a nőnek. Vajon ilyen hangulatban növekszik-e az önbizalma? Tud-e jobban és jobban teljesíteni, a női támogatás, a nő bele vetett hite hiányában, vagy egyre rosszabb teljesítményt fog mutatni, teljes bizonytalanságában? Nem nehéz megjósolni, a férfi egyre kevesebb és kevesebb lesz, erőben, tettekben. A nőnek ugyan ott lesz az öröm, hogy ő a jobb (ami vagy igaz, vagy nem, hiszen az adott témától, annak fontosságától is függ), ő győzött, de végül ELVESZÍTI A TÁRSÁT, A FÉRFIT! Egyedül marad, illetve kereshet magának egy újabb áldozatot!

Van aki ezt az utat választja, amíg nem talál egy férfit, aki egyszerűen lenyomja. Van ilyen, de megjegyezném, hogy az intelligencia egy foka felett, a férfi nem akar mindenáron nyerni, a nőt ha kell elnyomva tartani. Nem csak azért, mert ez fárasztó, hanem azért se mert méltatlan az Isten felé haladó, haladni akaró férfihez!

Nem tudom, minden esetet tárgyaltunk-e, de egy biztos, ha a NŐI OKOSSÁG, csupán észbeli képesség és nincsen mögötte NŐI BÖLCSESSÉG, akkor bizony inkább idegenkedik a férfi az “okos” nőtől. Akkor inkább legyen egy kicsit kevésbé okos, de ne kelljen még otthon is a világban megszokott módon egyfolytában harcolni. Hiszen ha otthon is harcolni kell, akkor vajon hol tudunk megpihenni. Ne csodálkozzunk hölgyeim, ha ilyenkor maradnak a kikapcsolódást pótló dolgok. A túlzott sport, a pia, a csajozás (ahol nincsen folyamatos versenyhelyzet, ahol azért szeretik a férfit amilyen), a horgásztúrák, a barkácsolás, vagy olyan férfias tevékenységek, ahol a nőnek nincsen helye. Direkt írtam előre a sportot, amely korunk alkoholizmusa. Igaz egészséges, de vajon túlzása, a lelki egészséget, a családot, a férfi nő közösségét is szolgálja? Érdemes ezen elgondolkodni…

Nos, csajok, hölgyek, NŐK, előre fel a bölcsesség útján! Ne csak okosak legyetek, hanem bölcsek is!

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyatékőrző


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail