Utolsó vacsora – szakrális vacsora

Utolsó? Igen az. Az utolsó szakrális vacsora a feltámadás előtt.
Évek óta készítek vacsorát ezen a szép napon. Ez az a nap, amikor közülünk a legnagyobb, a magát emberré korlátozó Isten, Jézus Krisztus, szkíta típusú szövetséget köt az emberekkel. Kenyeret tör, (Krisztus teste, a test az anyagi vetülete a leszülető léleknek, jelen esetben a közösségnek) amely kenyér jelképezi az új közös élet testét, anyagi valóságát, és bort iszik (Krisztus vére, a vér az életerő hordozója), amely jelképezi az új szövetség életerejét, az erőt amely az égből adatott.

Szkíta típusú SZER-t ül Krisztus a tanítványaival. Honnan vagyunk ebben biztosak? A görögöktől tudjuk, hogy a szkíták, vérszerződést kötnek és ennek keretében a vér nélküli rokonságban, testvérségben részesülnek. Igen jól gondoljuk, úgy válunk egymás testvéreivé, mint a vértestvérek, annak ellenére, hogy igazi véréségi rokonság lenne közöttünk.

Így tesznek a szkíták, a hunok, az avarok és a hazatérő magyarok is. Akik 3 családfát vezetnek. A fiúági rokonság fáját, a leányági rokonság fáját és a lelki rokonság fáját. Érdekes, hogy a lelki rokonok gyerekei éppen úgy nem házasodhatnak, mint a vérrokonok. Mert rokonságuk még az égben köttetett.

Ez a hagyomány a mátkaság, komaság szokásában fennáll, az 1900-as évek közepéig is. Ugyanis eredetileg nem a keresztszülők voltak egymás komái és mátkái. Hanem, fehérvasárnap, a Húsvét utáni vasárnapon, az egymást lelki rokonnak fogadni akarók, a határban egy-egy főt tojást össze csokkantottak és ezen keresztül lettek egymás TEST-VÉREI, vérségi kötelék nélkül. A csokkantás következtében összetört tojást közösen megették. Ettől kezdve mátkák és komák lettek és magázták egymást.

Jézus Krisztus, ezen a napon a SZER megtartásával szövetséget hoz létre, amely következtében, Krisztusban TEST-VÉRRÉ válunk, vérségi kapcsolat nélkül. Pont ahogyan a nyilasból az ikrekbe tartó magyarság fő feladata is. Testvérnek lenni, vér nélül is, ha kell. Magyar nem az aki annak születik, hanem csak az aki úgy is viselkedik!

Ezen a napon a SZER keretében, halat, kenyeret eszünk és bort iszunk. Két szín alatt áldozunk. Halat sütök (borban párolok), mivel nem megyek pékhez, valószínű egy nagyon barna kenyeret eszek majd, hacsak nem sütök és bontok egy finom bort. A vacsorát elkészítem. Ha elég bátor leszek, akkor a megadott időben jelentkezem és elmondom az áldást, mindannyiunk örömére. Ha tehetem, azért megírom előre, hogy bárki otthon is elvégezhesse az áldást. A mindenkori családfőnek van erre jogosítványa, beavatott személy jelenlétének hiánya esetén.

Javaslom, hogy tartsunk össze és EGY-ütt tartsuk meg a szert, mindenki a maga otthonában, egy lélekkel, egy akarattal, Jézus Krisztus nevében!

Az esemény ideje, április 9, azaz csütörtök, 20,30. Eddigre célszerű az étellel itallal elkészülni.

Nekem se lesz könnyű feladat! 🙂 A face-n, az eseménynél lesz élő kapcsolás.

Várok mindenkit szeretettel!

Somogyi Péter
lélekszerelő, Hagyatékőrző


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail