Kóbor lélek…

Hiába a cím, nem a zenész legendáról írok, de tény, személye hozzájárult az íráshoz.

Azt tudjuk, hogy az életünket élhetjük az ösztöneink alapján, a legalacsonyabb szinten és tudatosan, jelenlétben, egy magasabb szinten. Biztos vagyok benne, hogy életünk során ezen két állapot között mozgunk. Hol az egyik véglet, hol a másik alapján döntünk, vagy a kettő között valahol.

Az is látszik, hogy napjainkban sajnos a többség az ösztön szintű döntési módot és az ösztön alapú viselkedést választja. Miért mondom ezt? Ennek oka, hogy a vírus miatti média tevékenység okán nagyjából 2 részre oszthatjuk az embereket. 1. félnek a vírustól, 2 félnek az oltástól. Sajnos a 3. csoport, aki nem ösztönösen és a félelmei alapján dönt, igen csekély. Ezt az is igazolja, hogy a két hittétel alapján lefolytatott viták, finoman szólva is nélkülözik a kölcsönös figyelmen alapuló beszélgetési, illetve vita alapot. Ezek a folyamatok az egyes hitrendszerek összecsapásai! Ezek nem fognak megoldáshoz vezetni, hiszen amiben hisz valaki, főleg ha megtámogatja egy zsigeri FÉL-elem, jelen esetben a HALÁL-fél-elem, nem feloldható, még ész érvekkel se, hiszen a FÉL-elem ami hozzájárul a hitrendszerhez, olyan mélyen zsigeri, hogy az minden megegyezést megakadályoz. Azért mert ez a zsigeri HALÁL-fél-elem, az Istenben nem hívők esetében, a teljes megsemmisülést jelentik. Ma a földön élő emberek nagyobb része, sajnos ateista, illetve ahogyan az érdeke kívánja, úgy váltogatja a nézetét, tehát ateista.

Szóval az ösztön szinten élő emberiség sajnos nem alkalmas arra, hogy ne az ösztönös minták alapján viselkedjen. Amikor a létezése kerül veszélybe, akkor minden eszközt megragad, hogy a vélt igazát bizonyítsa. MINDENT MEGRAGAD! Még azt is megengedi magának, hogy egy másik ember halálát, annak tragédiáját a saját igazának bizonyítására használja!

Ez minden védekezés legalja. A halottból hasznot húzni! Szégyenletes, szomorú és aljas is! Értjük, hogy a média… De azért a posztokon a szoc médiában is látszik, hogy bizony nem csak a média… Sőt, a korábbi írásaimban megemlített lenézés, lesajnálás, ostobázás… pont éppen ezen az elven alapszik. A rocksztár halálának felhasználása már ennek csupán a legalja! A ki mennyire akarta rábeszélni az oltásra… akkor valószínűleg mennyire meggyógyult volna… Mind csupán feltételezés. Ráadásul aki mindezt cáfolhatná, hitelt érdemelve beszélhetne erről, már nincsen közöttünk! Hogy is mondjuk? Halottakról vagy jót, vagy semmit! Na ez nem ilyen magatartás! Az emberi viselkedés legalja, amikor a másik halálából hasznot húzunk, azt a saját vélt igazunk bebizonyítására használjuk fel, akkor is, ha HALÁL-fél-elmünk van! A halál szentségét és az elhunytat ennyire nem tisztelni, az ő távollétét ilyen aljasan kihasználni, még az ösztön szintű létnél is kevesebb, mert ROSSZINDULATÚ, ÖNZŐ és ALJAS! Legfőbb célja a további FÉL-elem, lelkiismeretfurdalás keltés és az ezáltal szerzett előny!

Így került mégis a rock ikon az írásba, akiről az kellene az eszünkbe jusson, amit letett az asztalra, akkor is, ha esetleg nem a mi zenei világunk volt, ahelyett, hogy az az első gondolatunk az, hogy: NEM OLTATTA BE MAGÁT! Erről is írtam már. Egy mozdulat az életben az oltás (ráadásul nem bizonyított, hogy a jó mozdulat, csupán feltételezés, tehát hittétel), egy életművel szemben!

EGY ÉLETMŰVEL SZEMBEN!

Ki, mi veszít? Az ÉLETMŰ! Miért? Mert egyesek annyira félnek a megsemmisüléstől, hogy semmi sem drága a számukra, hittételük igazolására. Rettegésük csökkentésére, szorongásuk enyhítésére… Miközben van egy rossz hírem. Az hal meg aki akar, aki úgy dönt! Akkor is, ha mi, a mi nézőpontunkból el sem tudjuk képzelni, hogy valaki miért választja a másik utat?! Vajon miért tér meg a Teremtőjéhez, ahelyett, hogy velünk maradna?! Például azért, mert itt a földön, ma,

HITBELI MEGGYŐZŐDÉSÉRT ELÍTÉLIK, HA EZ ÍGY MEGY TOVÁBB, ÜLDÖZNI IS FOGJÁK!

Van olyan aki vágyik egy üldöztetett életre, főleg ha korban is, életfeladat megoldásban is elért már sok mindent? Van olyan aki arról álmodik idősebb korára, vagy bármikor, hogy családtagjai, barátai, ismerősei, más nézőpontja, meggyőződése miatt, elítéljék, leszólják, kiközösítsék, ellenséggé váljanak…? VAN OLYAN AKI SZERET GYŰLÖLETBEN ÉLNI? Pedig ezt teszitek Ti, tesszük Mi emberek! Aztán csodálkoztok, ha vannak akik köszönik, erre nem kíváncsiak, inkább elmennek…

MERT ERRE MÁR NEM KÍVÁNCSIAK! Gondolkodjatok inkább! Minden viselkedéseteknek van következménye! Például ilyen is lehet a következmény! Egyre többen mondják, hogy itt, köztetek, köztünk inkább nem maradnak! Nem várják meg, hová  vezet ez a GYŰL-ölet, FÉL-elem áradat! Nem kíváncsiak arra, hogy az emberiség képes lesz-e meglépni ezt a fejlődési pontot! Főleg, mert úgy néz ki, egyáltalán nem a szeretet (SZER-etet, amikor Isten jelenlétében egymást tápláljuk.) irányába haladunk!

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyatékőrző


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail