Karantén! Mit tegyünk?! Hogyan tegyünk?! 3.

Befelé indulás Lélekszerelő tanácsadás mentén 3. nap. Nem mellesleg Virágvasárnap. 🙂

Jézus Krisztus Jeruzsálembe történő bevonulásának a napja.

Harmadik napban vagyunk. Ma 15 perc csendben lesz részünk. Reggel 7 dologért adtunk hálát, ami az egész életünket illeti. Este 2 dologért fogunk hálát adni, ami ma történik velünk. Szép feladatok, talán nem is olyan nehezek.

Ma vasárnap van. Ehhez méltóan egy könnyű feladatot adok Nektek. Sokan foglalkoznak azzal, hogy boldogok szeretnének lenni. BOLDOGOK! Nos, amennyien ezt tűzték ki célul, ahhoz képest kevés embernek sikerül. Ennek az eléréséhez segít hozzá minket a következő feladat, csak figyeljünk…

Az a mától végzendő 3. feladat, hogy naponta vegyünk észre 3-5 olyan dolgot az életünkben, a napunkban, ami szép. Tehát 3-5 dologra csodálkozzunk rá! Olyan dolgokra, amelyek tetszenek nekünk. Egy szép virág, egy szép felhő, egy kecses vonal a kedvesünk nyakán, egy bájos mosoly a gyerekünk arcán… valami ami nekünk szép. Lehet ez valójában bármi. Ha nem sikerül annyira jelen lennünk a napunkban, hogy észrevegyünk szép dolgokat, akkor estére marad 3-5 számunkra szép dolog felidézése. Idézzük fel ezeket a szép dolgokat és csodálkozzunk rá, éppen úgy, mintha most látnánk, szembesülnénk vele. Rácsodálkozni és örülni neki! Meggyőződésem, hogy aki sok szépet képes felismerni és a szépségekre rácsodálkozik, sokkal könnyebben éri el a hőn áhított boldogságot.

Mellesleg, könnyebben elérhető egy megelégedett élet, mint egy boldog. A megelégedettség azonban szintén jó alapja a boldogságnak.

Álljon itt az idézet Wass Alberttól:

Mert mi fontos? Az élet. Más semmi, csak az az egy. Az élet: a nyugodt és megelégedett élet, melyben az ember békét köt önmagával és a világgal, és nem vágyik sehova és semmire, még arra sem, hogy teljék az idő. Ezt talán boldogságnak lehetne nevezni, pedig nem az. A boldogság már nyugtalanító és aggodalmat ébreszt. Félelmet, hogy egyszer véget ér. A nyugalom az maga a végtelenség, bölcs, szelíd, emberséges élet: úgy folyik, hogyha közben véget érne, nem is venné talán észre az ember. – Wass Albert

Jó gyakorlást! Kitartást! Türelmet és sok figyelmet kívánok! Előre fel!

Holnap újra jelentkezem, egy kicsit komolyabb feladattal.

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyatékőrző


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail