Karantén! Mit tegyünk?! Hogyan tegyünk?! 5./B.

Készült egy írásom azon kihívásokat felsorolandó, persze nem teljes körűen, csak nagy vonalakban, amely kihívások megpróbálhatnak minket érzelmileg. Ezen írás kiegészítője az 5. feladatnak. Még ma felkerül ez is a weboldalamra. Igérem, hogy az 5. feladat kiegészítése még itt következik, annak megfelelően amit eddig csináltunk a megoldás érdekében.

Röviden összefoglalom:

30 perc csend. Ha valaki továbblépett, akkor 60 perc.

Reggel van hálaadásunk az egész életünket figyelve 20-30.

Este van 10 hálaadásunk, a napunkat illetően.

Napi 3-5 szép dolgot csodálunk meg, ennyiben veszünk el, átélve a pillanatot.

Összegyűjtöttük a karantén előnyeit és a hátrányait. Az előnyöket folyamatosan növeljük, hiszen a hátrányokat is új szempontot keresve előnnyé változtattuk.

Ezek után készítettünk egy listát, hogy mi zavar minket a környezetünkben.

Mégpedig olyan szempontból, hogy a minket körülvevőkben (emberekben) mi zavar minket igazán, mit viselünk nehezen. Ha összeírtuk az eseteket, akkor már csak azt kell eldöntenünk, hogy szerintünk ez milyen tulajdonság. Például: Sanyi nem vette meg nekem azt a szép piros cipőt. Sanyi egy smucig alak, illetve Sanyinak nincsen ízlése. Ugyan az a helyzet, más-más tulajdonság miatt következhet be.

Miután ez meg van általánosságban, akkor listát készítünk a minket körülvevőkről és úgy is elvégezzük a feladatot. Mikor ez is kész van, onnantól naponta írjuk, hogy mi zavart minket a környezetünkben. Itt is megállapítva, hogy ezek a zavaró dolgok milyen tulajdonságot takarnak.

Az utolsó feladat pedig az volt, feltételezve, hogy egyes tulajdonságok, amiket rólunk mondanak igazak, azok mentén járjunk poklot, kiderítve mi a valóság, hol tartunk éppen ezekben a dolgokban. Majd döntsünk és változtassunk, végigjárva a Krisztusi utat.

De térjünk vissza az 5. feladathoz. Van egy listánk arról, hogy általában mi zavar minket másokban, egy listánk arról, hogy egyes környezetünkben lévőkkel szemben mi zavar minket és egy napi zavaró dolgok lista. Mindegyikhez vannak tulajdonságok is társítva. Így egy olyan segítséget kaptunk, aminek nem is igazán vagyunk tudatában.

Az egyik legfőbb szabály szerint: “Mint fent úgy lent, mint kint úgy benn!” következtében nyugodtan indulhatunk ki abból a tényből, hogy a minket zavaró dolgok, magunkban is, bennünk is megtalálhatóak. Mit jelent ez? Röviden!

Vagy azért zavar minket az a tulajdonság, mert magunk is rendelkezünk vele, mi is úgy járunk el, vagy éppen az ellenkezőjét visszük túlzásba! Vegyünk egy példát. Zavar minket, hogy a párunk, nem elég szigorú, mindent megenged a gyerekeknek. Mit jelent ez számunkra? Mit mutat ez nekünk? Két dolgot jelenthet:

  1. mi magunk se vagyunk elég szigorúak, ezt mutatja a tükör.
  2. illetve, mi túl szigorúak vagyunk, túlzásba visszük ezt a viselkedési formát.

Persze itt külön kérdés, hogy férfiak vagy nők vagyunk, de ezt most nem tárgyaljuk, csupán a tükörrel foglalkozunk. Fontos tudunk, hogy egy közösségnek van egy igazán rá jellemző erőtere. Ennek az egyensúlyát a benne szereplők és rájuk jellemző energiák, erők összessége adja. Egy ilyen rendszerben, ha Te magad valamit megváltoztatsz, akkor a közösség erőterének az egyensúlyra törekvő jellemzője, megváltoztatja a másikótok viselkedését. Mert az eredőnek egyensúlyban kell maradnia. Ez a szabály!

Tehát, elég, ha Te változol, ezáltal a kapcsolatotok is fog. Így aztán vége annak a nyafogásnak, mely szerint a másik az semmit se akar tenni…, őt nem érdekli…, sőt, mindent ellene tesz, hiába kéred… Persze ennek a változásnak a feltétele, hogy legyen kapcsolat. Mert ha az csak papíron létezik, akkor nem valószínű, hogy változást indít a magunkon történő változtatás.

Ha végül mindezt végig csináltuk, akkor mostantól már szívesen olvasok pár tapasztalatot is. Lehet privátban is írni. Persze a változás nem biztos, hogy pár órán belül megtörténik, de aztán igen. Érdekelnének a csend tapasztalatai, a hála és a szépségek felismerésének a hatásai. Köszönöm, ha megtiszteltek vele.

Ezzel újabb pár napra van feladatunk. Természetesen újra jelentkezem, még a héten egy újabb feladattal. Át kell még gondolnom, hogy ez egy újabb feladat lesz, illetve a 6. B. verziója. Kérdés, az hoz-e még valamit a konyhára. Az is lehet, hogy téámák és történetek kerülnek majd fel a sorba, hogy alapos legyen a feldolgozás, miután tudjuk a feladatok menetét.

Jó továbblépést, haladást! Még mindig bátorság!

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyatékőrző


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail