Karantén! MIt tegyünk? Hogyan tegyünk?! 7/B.

A 7. feladatnál tartunk. Mindannyian átgondoltuk, hogy mi az amire valóban vágyunk és mi az amit csak mások sugallnak, mások akarata szerint és a manipuláció hatására lett vágyunk tárgya. Mert bizony manipulálnak, ez nem is kérdés. Megteszik és rajtunk áll, hagyjuk-e? Ha hagyjuk, akkor sok esetben csak utólag jövünk rá, mennyire értelmetlen dolgokra vágytunk, hogy mennyi dologért hoztunk áldozatot,amelyek aztán nem is okoznak örömet. NEM OKOZNAK ÖRÖMET! Nem, hiszen nem a mi saját vágyunk volt.

Ha jól figyeltünk és követtük a 7. feladat lépéseit, akkor ma már tudunk pár olyan dolgot, amelyről biztosan meg tudjuk állapítani, hogy nem az Isteni énünk, a tudat mögöttink sugallata, hanem a tudatalattinkból származik rá a késztetés. Ez a késztetés ugyan azt mondatja velünk, hogy ez a valami olyan amit szeretünk, ami nekünk fontos, miközben sok esetben csak arra szolgál, hogy elmeneküljünk valami elől, hogy ne azzal foglalkozzunk ami igazán a mi dolgunk, hanem valami mással. Így aztán most már csak az a kérdés, hogy mit kezdjünk ezekkel a szokásainkkal, amelyek nem segítik az életutunkat, ellenben megszerettünk őket…

A feladat egyszerű! Mondjunk le arról, hogy tegyük. Azaz ne tegyük! Egyszerűen döntsük el és nem tegyük többet. Ha elkezdünk úgy viselkedni, és észrevesszük, akkor hagyjuk abba! Ha van olyan barátunk, családtagunk a környezetünkben, akkor beszéljük meg vele és kérjünk segítséget. Kérjük meg, hogy szóljon, ha úgy látja, a menekülő tevékenységet kezdjük csinálni. Érdemes egy olyan jelszóban megállapodni, amit akkor is mondhat a másik, ha közösségben vagyunk, ezáltal nem tűnik majd úgy, hogy leszól, beleszól a dolgainkba, mégis tud minden helyzetben segíteni.

Abból kell kiindulnunk, hogy senki sem látja olyan tisztán önmagát, mint egy kívülálló. Ebből a pozitív lehetőségből tudunk tőkét kovácsolni. Abban is biztosak lehetünk, hogy a társunk, barátunk is több türelmet szavaz nekünk, ha úgy látja magunk is teszünk a változásért. A közös munka pedig betekintést ad neki is a folyamatba.

Fontos tudnunk, hogy egy elmélet szerint legalább 21 alkalommal kell valamit másként tennünk, ahhoz, hogy az új módszer beivódjon. Szóval legyünk türelmesek és kitartóak. Érdemes!

Ismétlésül nézzük át, hol is tartunk a feladatokkal:

Hol tartunk?

Röviden összefoglalom:

30 perc csend. Ha valaki továbblépett, akkor 60 perc.

Reggel van hálaadásunk az egész életünket figyelve 20-30.

Este van 10 hálaadásunk, a napunkat illetően.

Napi 3-5 szép dolgot csodálunk meg, ennyiben veszünk el, átélve a pillanatot.

Összegyűjtöttük a karantén előnyeit és a hátrányait. Az előnyöket folyamatosan növeljük, hiszen a hátrányokat is új szempontot keresve előnnyé változtattuk.

Ezek után készítettünk egy listát, hogy mi zavar minket a környezetünkben.

Mégpedig olyan szempontból, hogy a minket körülvevőkben (emberekben) mi zavar minket igazán, mit viselünk nehezen. Ha összeírtuk az eseteket, akkor már csak azt kell eldöntenünk, hogy szerintünk ez milyen tulajdonság. Például: Sanyi nem vette meg nekem azt a szép piros cipőt. Sanyi egy smucig alak, illetve Sanyinak nincsen ízlése. Ugyan az a helyzet, más-más tulajdonság miatt következhet be.

Miután ez meg van általánosságban, akkor listát készítünk a minket körülvevőkről és úgy is elvégezzük a feladatot. Mikor ez is kész van, onnantól naponta írjuk, hogy mi zavart minket a környezetünkben. Itt is megállapítva, hogy ezek a zavaró dolgok milyen tulajdonságot takarnak.

Az utolsó feladat pedig az volt, feltételezve, hogy egyes tulajdonságok, amiket rólunk mondanak igazak, azok mentén járjunk poklot, kiderítve mi a valóság, hol tartunk éppen ezekben a dolgokban. Majd döntsünk és változtassunk, végigjárva a Krisztusi utat.

A 7. feladat pedig:

Vizsgáljuk meg  mik azok a tevékenységek amelyek segítségével egy-egy kötelességünk elvégzését elodázzuk, elhalasztjuk, esetleg teljesen meg is akasztjuk.

Vizsgáljuk meg, közben mire hivatkozunk! Mi az amivel igazoljuk a halogatást, a feladat el nem végzését…

Nézzük meg van-e köztük olyan tevékenység amelytől függünk, amely valami féle “pozitív” alibit biztosít a kötelességünk elvégzése helyett.

Vizsgáljuk meg ezek a tevékenységek valóban hasznosak a számunkra? Vagy esetleg csak kifogást szolgáltatnak?

A kitiltásom továbbra is él, így különösen köszönöm, ha spirituális, ezoterikus, önismereti és más hasonló témájú csoportban megosztjátok! Természetesen a saját oldalakon való megosztást is nagyon köszönöm!

Elindultak az előadások, ahol az egyes feladatokat tárgyaljuk. Előnye, hogy lehet a véggén kérdezni is. Az első csütörtökön volt 18 órakor. Az anyag utólag is megnézhető az eseménynél. A következő kedden lesz, majd megint csütörtökön és így tovább. A Lélekszerelő oldalon az eseményeknél találjátok majd. https://www.facebook.com/events/259868222073342/

Bátran előre fel!

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyatékőrző


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail