Oltási kedv…

Csodálkozva beszélnek róla a kormányok, hogy milyen alacsony az oltási kedv. Pedig a félelem keltő híráradat nagyon hatékonynak tűnt. Az is volt. Hatékony és félelemkeltő!

Azt azért nem értem, miért csodálkoznak. Ez a sztori, nem ma kezdődött. Az 1900-as években belerángattak minket 2 világháborúba, egy hidegháborúba, a kommunizmusba, 56-ban a egy provokációba, ami nem miattuk lett szabadságharc, majd a nagy rendszerváltásba… ígértek már mindent, de be nem tartottak semmit! Az egyszerű ember, bár néha valamivel jobban járt, de mint közösség igazán jól soha!

Aztán itt van az egész-ség kérdése. Szinte minden volt már kívánatos és hasznos, valamint az ellenkezője is. Vaj-margarin, zsír-olaj, de a sor végtelen… Megtudtuk, hogy a háború után a legnagyobb üzlet az egészségipar! A MÁSODIK LEGNAGYOBB ÜZLET AZ EGÉSZSÉGIPAR!

Kiderült, hogy bármi, amit az üzlet, a pénzvilág felfedez magának, az azonnal a romlás útjára kerül! Pár példa: Van olyan ízzó, amely több mint 100 éve ég, kikapcsolás nélkül, egy amerikai tűzoltóságon. A nylon harisnyát, amikor gyártani kezdték, kimosták és évekig használható volt. Ma ha egy alkalmat kibírnak felfutás nélkül, már boldogok a nők és mi férfiak is, mert nem bosszankodnak szeretett partnereink. Az autókat, ma max 7 évre tervezik, de az biztos, a garancia lejárta után azonnal elkezdenek tönkremenni. Egy 68milliós autóban ugyan olyan kormány van, mint egy 10milliósban. A termékeket már nem javíttatjuk hanem kidobjuk. Veszünk újat. Hadd nőjön a fogyasztás! Miközben a környezetünket szennyezzük, már elviselhetetlen mértékben. Megfulladunk a soha le nem bomló műanyagokban! De kérdezem én, miért gyártják, ha ennyire káros? Ja, mert a haszon… de kiknek a haszna, amikor a világ vagyonának a fele, ma 8 ember tulajdonában van? A klímaváltozással kapcsolatos írásom kitér erre. ( https://magyart.blog.hu/2019/11/20/klimavaltozas_valtozas_van_lesz )

De mondok egy másikat, hogy ne csak tárgyakról beszéljünk. Erről is írtam pár éve. Megjelent a világunkban a new age. Jó új gondolatokkal. Úgy tűnt, világot vált, de nem. Így járt az ezotéria is már a spiritualitás is. Mi a menet? Felismerik a befektetni szinte bármekkora mértékben képes emberek, cégek, hogy ez a valami, érdeklődésre tart számot! Érdekli az embereket. Kvázi jó, értékes. Nosza keressünk rajta pénzt! De ez ugye csak akkor lehetséges, ha üzemi méreteket ölt…

Hogyan lehetséges? Például: bizonyos marketing fogásokkal érdekessé és kívánatossá teszik a dolgot. Pl. elkezdik mutatni a jóga pozitív hatását. Írnak róla, nyilatkoznak. Celebek is végzik, sőt büszkén csinálják. Nos, elkezd nőni a kereslet. Főleg audió-vizuális és celeb példa hatására. Amit aztán ki kell elégíteni. Ehhez jógaoktatók kellenek. Természetesen nem évtizedek alatt, hanem gyorsan. Tehát azokat az irányzatokat reklámozzák, amelyek hajlandóak a képzést lerövidíteni, a jógaoktatókat önteni magukból, a gyors és “olcsó” képzés segítségével. Sőt az is fontos, ne legyen komoly előfeltétel, hiszen a cél, hogy akárki, bárki is lehessen jógaoktató.

Nem bonyolult rájönni, ha a jóga olyan jó (egyébként az) és a jógaoktatók rendelkezésre állnak, akkor nagyon meg kellene nőnie az egészséges emberek számának. De nem ez történik! Miért? Mert a gyorsan képzett jógaoktatók (kéretik, bármire behelyettesíteni, hiszen ez csak egy példa), akik könnyített feltételek mentén képeződtek, sajnos nem érik el a régi tudásszintet! Így amit oktatnak az is gyengébb lesz! Gyengébb, vacakabb és joggal mondja sok belevágó, gyakorlást még kezdő, na ez se ér semmit. Mert tényleg… Tisztelet a kivételnek, akik a képzés után tovább képezik magukat és nem hagyják, hogy általuk a vacakabb minőség kerüljön ki az utcára.

Sajnos a többség, aki nem hivatás szerűen jógaoktató (vagy bármilyen oktató), hanem megélhetési, akárki… azok többet ártanak a jógának és az jóga által változni, változtatni akaróknak, mint hinnék. Persze, egy ideig megélnek belőle, amíg nem lóg ki a lóláb. Amíg ki nem derül, hogy ki jó, ki nem és kihez érdemes járni… Közben pedig az erre a TRENDRE épített marketing keretein belül, eladnak rengeteg könyvet, videót, hanganyagot, azokat lejátszó kütyüt, hozzá való ruhát, eszközt és sorolhatnám… A Műsorokhoz reklámidőt… A sor végtelen.

Ugyan makacsul tartja magát az a téveszme, hogy mindenki ahhoz jut el akire szüksége van, kétlem, hogy van olyan aki azt az autót szeretné, amelyik a garancia lejárta után 2 héttel tönkremegy. Miközben a marketingje szuper volt! Mindent elhittünk, csak hát a tapasztalat…

Meggyőződésem, hogy az olyan sokat hangoztatott, fenntartható fejlődés se szól másról, mint arról, hogy a bankok bevétele növekedjen. Hiszen ők az egyetlenek, akik biztosan profitálnak, az egyre növekvő átutalásokból, az egyre növekvő pénzforgalomból! A TEREMTÉS RENDJE SZERINT, ugyan a változás elkerülhetetlen és kívánatos, de a fejlődés lehet minőségi is, nem csak mennyiségi! MIÉRT CSAK MENNYISÉGI FEJLŐDÉSRŐL BESZÉL MINDENKI? Miért nem szólnak a konferenciák a minőségről? Egyszerű! MERT A PÉNZNEK, AMIBEN MINDENT MÉRNEK, NINCSEN MINŐSÉGE, CSAK MENNYISÉGE!

Ezért lehet, hogy a minőségre olyan kényes autóipari cégek is egyre több vacak és olcsó terméket, pl autót gyártanak. Hiszen a végső elszámolásnál, CSAK A PÉNZ MENNYISÉGE SZÁMÍT! Azt meg a sok olcsó eladásával is el lehet érni, nem kell hozzá minőség! Ráadásul a fogyasztóvá tett tömegek, akik nem is értékelik a minőséget, nem is törődnek vele, hogy a BMW, már nem olyan jó minőségű, a fő, hogy tudjon venni egyet, hogy neki is legyen! Mert ezt látta a reklámban.

Pont így akar ma a többség vezető lenni. Miközben az emberiségnek talán a 3%-a alkalmas vezetőnek. De hát ez van a tv-ben… Egyik kedvenc történetem: Eg hölgy kérdezte, tudok-e neki segíteni, mert munkát váltana. Mondtam, hogy persze. Mire gondolt? Azt mondta, ő szeretne az embereken segíteni.

-Hú mondom, szuper! Akkor könyvelő akarsz lenni!

  • Á, nem erre gondoltam.
  • Pedig az nagyon sok emberen segít a munkájával… Akkor inkább talpmasszőr?
  • Á, az nem jó, nem szeretnék ki tudja milyen állapotú lábakat masszírozni…
  • Akkor sima masszőr?
  • Á, testekkel se szeretnék foglalkozni, ki tudja, milyen ápolatlanok egyesek…
  • Nos, szerintem rájöttem. Te amolyan guru akarsz lenni, akire sokan hallgatnak. Ámulattal figyelnek, éppen csak szőnyeget nem terítenek eléd és mindezek mellett jó sokat keresel.

Szinte észrevétlenül biccentett, de persze ki nem mondta.

Rossz hírem van! Egy ilyen állapotot elérni, egy hétvégi gyorstalpalóval és pár könyv elolvasásával nem lehet. Ehhez évek kellene, ha egyáltalán… Ugyanis az emberek nem igazán szeretik, ha olyat kell hallaniuk, amivel nem szívesen szembesülnek. Ha igazán jót akar tenni valaki, akkor viszont jö ha arra figyel, hogy holmi irányzatok, trendek, elvárások alapján ne változtassa meg a tanítást. Ugyanis az hazugság, megtévesztés és másoknak kárt okoz! Persze azért vannak ÖNJELÖLT GURUK bőséggel, hiszen AZ ÜZLET DÜBÖRÖG! A pénzgyárnak működnie kell! A növekedést (fejlődést) fenn kell tartani, MINDENÁRON! Hiszen pár embernek ez elemi érdeke! Az pedig, hogy a többségre ez milyen hatással van, KIT ÉDEKEL! A fürdővízzel a gyereket is kiöntik.

Ezért kérdezem, vajon miért csodálkozik a világot irányítók sokasága, hogy nem elég nagy az oltási kedv? Miközben az igaz, hogy az internetes, közösségi médiás környezetben a HÜLYÍTÉS JOBBAN MEGY, de a valós hírek is jobban terjednek! Igaz, azt az igényünket, hogy ne csak ezeken a felületeken keresztül tájékozódjunk, azt lassan tönkre teszik a bezárással, az otthon maradással. Teszik ezt mert jól látszik, ezeken a felületeken már jól működik a cenzúra! KIPRÓBÁLTÁK, MŰKÖDIK! Az a jövő zenéje, ezeket a kihívásokat hogyan kezeljük majd.

Egyenlőre marad az alacsony oltási kedv. Mert az emberek kivárnak. Kivárnak, mert az a tapasztalatuk, hogy az ami történik, legkevésbé sem az ő érdekeik szerint van, hanem az üzlet, a pénzcsinálás, KEVESEK MEGGAZDAGODÁSA, AMI MINDENT IRÁNYÍT! BIZALMATLANOK! Joggal! Sajnos nem mondHatok mást, a bizalmatlanság jogos! Kérdés, valaha helyreállítható-e ez a bizalom. Szerintem, ha a rendszer marad, akkor, lehetetlen. Márpedig ez a pénzalapú, PÉNZISTEN, rendszer nem adja magát. Így számolnia kell a bizalmatlansággal, ami nem alaptalan.

Nehéz elhinni, hogy az az ember, aki szerint túl sokan vagyunk a Földön, hirtelen embermilliókat megmentő oltást akar kifejleszteni. Azt szokták mondani, hogy hazánk egy következmények nélküli ország. Ideje észrevenni, MÁSHOL SINCS EZ MÁSKÉNT! A rendszer a rossz! De óva intek mindenkit, hogy egy egyszer már elbukott rendszert sírjon vissza, a kommunizmust. Kár lenne ugyan azt a hibát újra elkövetni. Aki felejtett, vagy nem tud, az nézze meg az Orwell: Állatfarm című művet. Vagy ugyancsak tőle az 1984-et.

Nekünk magyaroknak ideje lenni tanulmányozni a Szent Korona Jogot, amely egy nyugati királysághoz sem hasonlít, mert más a szerkezete, más a lelkülete és más a működése. Ahol a közösségi jog erősebb az egyén érdekénél. Ahol alap megélhetést biztosító vagyontárgyak nem kerülhetnek magánkézbe, azaz, senki ALAP megélhetése nem múlhat azon, hogy egy másik ember eleget keres-e közben! Sorolhatnám az előnyöket! Ha kérdez a az olvasó, tudok forrást ajánlani.

Szóval legyünk nyugodtan szkeptikusok, óvatosak. Mert az eddigi tapasztalataink alapján bizony nem bízhatunk maradéktalanul! Mert ugye, tegyük fel, a kormány jót akar a vakcinával, de mi van, ha ők is át vannak, lettek verve? Ha nem is tudják, mit csinálnak? Persze ez egy gondolatmenet csupán.

Egy biztos! Az Isten által TEREMTETT VILÁGBAN, semmi sincsen ok nélkül! Ha ezt, elfogadjuk, akkor kimondható: AZ BETEGSZIK MEG, AKINEK HOZ VALAMI POZITÍVAT A BETEGSÉGE! Akinek a tüneteken való felülemelkedés, a gyógyulás, olyan tanulságot hoz, amire szüksége van. Ok nélkül senki sem betegszik meg! Ez van, ha szomorú is. A témában vannak fent írásaim a web oldalamon: www.lelekszereles.hu/irasok címen. Társadalmi témában pedig a www.magyart.blog.hu címen.

Hallgass magadra! De ne félelemből hozz döntést, hanem szeretetből! A jó döntés belső nyugalmat hoz, folyamatos jó érzést.

Végül legyen itt egy gondolatsor, a szeretetből hozott döntéshez.

SZER-nek hívjuk a hagyományban azokat az eseményeket, ahol Isten jelen van. A SZER-etet egy olyan állapot amikor Istenből táplálkozunk!

Hajrá! Engedjük, hogy segítsen!

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyatékőrző


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail