Öngyógyítás, ön… maszk sok

Érdekes dologba futottam bele a napokban. Megpróbálom megírni, bár a szkeptikusoknak nem lesz vele könnyű dolguk. 🙂

Az orvosokat, ha megkérdezzük, egyöntetűen állítják, az a beteg aki meg akar gyógyulni, illetve hisz a gyógyulásban sokkal jobb eséllyel válik újra egészségessé, mint aki nem. Jézus Krisztus, aki közülünk a legnagyobb, azt mondja: “Meggyógyítalak a Te hited által!” Tehát nem azért mert a leszületett Isten vagyok, hanem mert Te hiszel benne. A gyógyulásodban. 🙂

A hipnózisról is hallottak már sokan. Sőt, olyan is létezik, hogy az illető magát hipnotizálja, amit önhipnózisnak hívunk. Ennek a során, az illető magát hozza hipnotikus állapotba, így tesz szert képességekre, illetve történik meg aminek kell.

Az agykontroll is igen sokat beszél az elme egyes állapotiról, amelyeket ismerve, uralva “csodákat” élhetünk meg. Például mindig lesz parkolónk, gyorsabban és fájdalom mentesebben gyógyulunk…

Egy biztos, az elmeállapotunk, a hiedelmeink befolyásolnak minket. Sőt, van olyan helyzet amikor a teljes életünket befolyásolják… Ha azt hisszük… Ha hiszünk benne…

Ismerjük a pavlovi reflex fogalmát is. Az állatok, a fény felkapcsolásakor enni kaptak. Ezt megszokták és később, ha nem kaptak enni, de felkapcsolták a villanyt, akkor is elkezdődött a nyálelválasztás, a fény hatására. Ez a hatás azonban ránk emberekre is igaz. A tudatalattink sok szokást eltárol, amelyek automatizmussá válnak. Sőt akár meg is szeretjük őket.

Nos, pont ez történt egy maszkot ellenző csoportban. Annyit hergelték egymást a tagok és szidták a maszkot, hogy ez visszaütött. Hogyan? A maszkról azt állították, hogy korlátozza őket a szabadságukban. Sőt ebben a kérdésben tüzelték egymást, minden szinten, minden irányban. De a fő mozdulat az volt, hogy a maszk mint olyan a szabadságuk elvesztését, az az a szabadság korlátozást kezdte el jelenteni, majdnem mindenkinek a csoportban.

Egy pár hónappal később botlottam abba a bejegyzésbe, ahol az egyik tag azt taglalta, hogy a legutóbb, amikor hivatalba ment és a maszkot hordta, pánikrohama lett… Nos, a hozzászólások kevésbé jótanáccsal, inkább együtérzéssel és hasonlókkal, pánikos beszámolókkal voltak tele. Sok pánikos sztori került elő.

Vajon mi történt? Aki sokat, illetve folyamatosan lázong, hergeli magát, sőt ezt közösségben csinálja, annak leesik a rezgésszáma. Alacsonnyá válik. Minél több negatív sztori, dolog éri, annál negatívabb lesz a hangulata és annál alacsonyabb a rezgésszáma. Az alacsony rezgésszám a pánikroham melegágya.

Tehát adott az alacsony rezgésszám, hiszen ha hallgatjuk a híreket, az rombol, ha erről beszélgetünk, az romból, ha egy csoportban egymást hergeljük, az elégedetlenségre bujtogatjuk, egymást tüzelve, akkor vagy még tovább rontjuk a rezgésszámunkat, vagy legalább alacsony szinten tartjuk. Ehhez kapcsolódik még a maszk… A gyűlöletes maszk, amely már JELKÉP. A szabadságvesztés jelképe. Azt tartják sokan, hogy a maszk viselésével elveszik a szabadságunkat. Sőt a maszk a nemzetközi átverés és ezen keresztül a további szabadságkorlátozás tárgya. Megszemélyesítették. Az elnyomás, a szabadság korlátozás jelképévé vált. Nos, ez a maszk már a puszta megjelenésével beindítja mind azt a folyamatot, amely a szabadságvesztéssel kapcsolatos és az ahhoz kapcsolódó félelemhez kötődik. Aktiválja azt a haragot, elégedetlenséget, amelyet akkor élünk át amikor a maszk sztoriról a legtöbbet beszéljük. A csoportban… Ezek összeadódnak és azt fogják eredményezni egy idő után, hogy hordani sem kell majd a maszkot, elég lesz ránézni és már hozza is a pánik, a rosszullét élményét.

Ugye azt senki sem gondolja, hogy a maszk, ami egy tárgy, magában, mindezek nélkül pánikot okoz. Mi a megoldás? Ugyan az mint minden pánikbetegség esetén. Jól működő, hatékony rendszerek vannak a “gyógyuláshoz”. Természetesen, éppen úgy, mint más gyógyulási folyamat esetén életmódot kell változtatni. Jól meghatározható lépések mentén. Személyes megkeresés esetén, gondolom, többen nyújtunk segítséget.

Ne Tedd magad tönkre! Ne hagyd magadat tönkretenni, azzal, hogy számodra kellemetlen és rossz helyzetekben töltesz időt! Keress inkább olyan társaságot, akikkel pozitív dolgokat tudsz megbeszélni, átélni, akik nem lehúznak, hanem felemelnek.

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyatékőrző


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail