Alapok – IGAZ SZERELEM, szerelem az első látásra…

Ez aztán valami olyan amire, legalábbis papíron, mindenki vágyik. Mert erre illik vágyni! Mert milyen ember aki nem vágyik erre?!

Nos, a kérdés nem is olyan egyszerű. Először is vannak akik abban hisznek, hogy bár szerelem van, de azért az 2-3 év alatt elmúlik. Aztán, jó esetben átalakul szeretetté… Már ezzel is igazán elégedettnek kellene lennünk…

Van a másik csapat, ahová én is tartozom, akik pedig hisznek az igaz szerelemben. Abban, hogy ez egy csoda dolog, nem kell, hogy elmúljon, sőt fokozódhat.

Mi lehet a különbség? Először is tisztázzuk, mi az az igaz szerelem. Szerintem az amikor az ember ismeri a másikat a hibáival együtt és így is szereti. 

Mit látunk rögtön? Azt, hogy az első látásra ez nem alakulhat ki. Tehát akkor nincsen igaz szerelem az első látásra? Ha nincs, akkor mi az a szuper érzés? Mi történik?

A szerelem úgy kezdődik, hogy 1. a nő megpillantja a férfit. Aztán 2. felhívja magára a figyelmet. (akkor is igaz ez, ha nem tudatosan történik) Amikor a férfi felfigyelt rá, 3. oda megy, megszólítja, egymás szemébe néznek… Ekkor történik valami. A két személy energiái összekapcsolódnak, megjelenik a vonzalom, az ezzel járó eufória… De lássuk be ez csak ösztönös, nincsen benne semmi tudatos, semmit megismerés, legfeljebb felismerés. Annyi történik, (ami nem kis dolog, sőt az igaz szerelemhez is elengedhetetlen), hogy a felek megkívánják egymást! Lefeküdnék Veled, vagy ha így szebbnek tűnik, ÖSSZEOLVADNÉK VELED! Ez az a vágy, ami az egyes-kettes csakrák összeolvadásából, együttállásából keletkezik. Ez a vágy szükséges ahhoz, hogy az igaz szerelemnek legyen esélye kialakulni. Ez az a bizonyos kémia, amiről sokan beszélnek. 

Ha ez meg van, akkor elkezd kialakulni egy kapcsolat. Az pedig, hogy a kapcsolat meddig tart, 3 percig, 3 napig 3 hónapig, 3 évig, vagy akár 30 évig az a feleken múlik. Azon, hogy mit tesznek a kapcsolatért! Azon, hogy a szerelem beteljesedik-e, azaz, megszeretjük-e a másikat az összes hibájával együtt, vagy sem?!

Az könnyen belátható, hogy éppen úgy mint az önmagunk megismerése se egy véges folyamat, úgy a társunk megismerése se az. Az önismeretünk és a másik ismerete is mélyül. Az egymás ismeretének a mélysége pedig fokozza az igaz szerelemben az összeolvadás képességét! Az összeolvadást, az EGYüttlétet, az EGY-gyé válást és a közösségünk EGYségben való erősödését! Ehhez természetesen hozzá tartozik a szeretkezés, amely a nagyobb önismeret mentén szintén egyre mélyül, közelebb visz minket a Teljes EGYSÉGHEZ Istenben, EGYMÁSBAN!

Az igaz szerelemre törekedjünk, mert az Istenben való egység, a lelki egység, a testi egység és ezek összessége, okozza azt az egyedi élményt amiért itt a földön élni érdemes!

“Egy nő igazán csak a nála megvalósultabb férfiba lehet szerelmes!” – Szépség szimfóniája

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyatékőrző


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail