Alapok – Fentről jött… Ez úgy jött…

Ha ezekben egyet értenénk… FENTRŐL JÖTT

Vannak dolgok, kifejezések amiket érdemes lenne a valós megfogalmazás mentén, lehetőség szerint pontosan használni. Főleg mivel mi magyarok egy olyan nyelvet beszélünk, amelyben azt mondjuk amit teszünk. Tehát az is helyes lenne, ha azt is értenénk a mondandónk alatt, amit jelent. Illetve, ha a szavainkat, kifejezéseinket, a jelentésük tartalma alapján használnánk. Igen, ez egy sorozat, pontosan ilyen kifejezések tisztázására.

Az Isten segít minket, EZ IGAZ! Mindenben segít, ami a javunkat szolgálja és amiért mi magunk is teszünk. “Segíts magadon, az Isten is megsegít!” Ugyan ezt a mondást mindenki ismeri, mégis a többség nem tesz semmit és várja a csodát, ami aztán nem jön el. Mert csak várjuk. A segítség az Isteni oldalról, sok esetben sugallatként érkezik. Ezt is tudjuk. De azt is a mi saját hagyományukból, hogy az Isten, a mi TEREMTŐNK, a legritkább esetben, azaz soha sem hajol le hozzánk, kuporodik mellénk és súg a fülünkbe! Miért is tenné? Ő a TEREMTŐNK, minden és mindenki TEREMTŐJE! Ha valamit közölni akar velünk, akkor nem hozzánk kuporodik, hanem felemel minket Önmagához és úgy súgja a fülünkbe az üzenetet! 

Van még egy másik eset is. Ilyenkor nem maga a TEREMTŐ kommunikál velünk. Így aztán meg se történik a felemelés… Mégis érkezik egy üzenet… Érkezik… Ahogyan mi magyarok szépen fogalmazunk, az ESZÜNKBE JUT! Tehát bekerül a tudatunkba, ráébredünk, feltűnik… Be jut az eszünkbe… De vajon honnan? Abból a részünkből, amely még őrzi az Isteni tudást, aki úgy van Istenből bennünk, hogy nem rongálta meg az anyagba ragadtság. Kapcsolódik az Istenihez…

Ha azt csináljuk, hogy a mondandónknak azzal szerzünk értéket, hogy sejtelmesen, arra utalunk, Istentől származik, az szomorú. Szomorú, mert eleve nem tartjuk elég értékesnek, valószínűleg sejtjük, hogy sántít is benne valami, vagy csak ezzel akarunk fontosnak, tévedhetetlennek, értékesnek tűnni. Sajnos ha a mondandónk csupán ettől lesz értékes, az önmagától is szomorú!

Jobban járunk, ha a mondandónkat felvállaljuk mint a véleményünket és bízunk annak értékében. Ha pedig erre nem alkalmas, akkor inkább tartsuk meg magunknak!

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyatékőrző


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail