PénzCél

A pénz nem cél, hanem eszköz.

A könyvelésben is így hívjuk, pénz eszközök.

Mit jelent ez? Azt, hogy ha valami eszköz és nem cél, akkor nem akarjuk elérni. Ugyanis ha van eszközünk, de nincsen célunk, akkor az eszközt elveszítjük. Hiszen nincsen rá szükségünk! Nincs oka annak, hogy a miénk legyen! Céltalan birtokolnunk és oktalan az, hogy a miénk legyen.

Ellenben, ha van célunk, ahhoz előbb utóbb lehet eszközt szerezni. Ha a célunk nem csak nekünk, hanem a közösségnek is jó, minél nagyobb közösségnek, annál biztosabb, hogy megkerül a cél eléréséhez szükséges eszköz. Ha ez az eszköz a pénz, akkor az. Mert a megfelelő cél eléréséhez mindig kapunk segítséget. Pont annyit, amennyit magunk is teszünk! Arányaiban annyit. Mennyiségében sokszor többet. Így működik az Isteni segítség:

Ha megteszed a magadét, akkor az Úristen is hozzáteszi a sajátját! 

Így biztosan eléred a célodat!

A céltalanság az amiért a lottó nyereményt elnyerők több mint 90%-a a végén szegényebb lesz, mint a nyeremény előtt. Sőt a meggazdagodó családok egy jelentő része is azért szegényedik el egy bizonyos mértékig, mert a nagy jólétben születő gyerekek, már nem rendelkeznek igazi célokkal. Cél nélkül pedig, idővel, elvész az eszköz! 

Egy eszköz cél nélkül, semmit se ér! Egy cél, a jelenlegi eszközhiány ellenére, idővel még megvalósítható. Az élet összerendezheti a szükséges eszközöket, ha nem akarjuk előre eldönteni mik is ezek, de legalábbis nem ragaszkodunk hozzájuk végletesen! Mert egy tengerparti nyaraláshoz se pénz kell, hanem idő, oda jutás, szállás és élelem… Igaz, ezek pénzért megvehetők, de pénz nélkül is rendelkezésre állhatnak!

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyatékőrző


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail