NAGYHÉT?

Vasárnap, Virág vasárnap

Jézus Krisztus bevonul Jeruzsálembe, Hierosolymába. Virágesővel, pálmalevelek között. Ünneplik, magasztalják, Az eljövendő királyt látják benne. Igaz, számtalanszor elmondta, ő nem földi király. Nem azért jött hogy az anyagi világban beteljesítse az emberek álmát, egy nép álmát. Azért jött közénk, hogy a Teremtő Istenhez való visszafordulás útját megmutassa! MEGMUTASSA, HOGYAN TUDUNK MINDANNYIAN VISSZAFORDULVA ISTENHEZ, VISSZAJUTNI AZ Ő SZERETETÉBE, ÉLVE ANNAK AZ ELŐNYEIVEL, ÉRTÉKEIVEL, az Istentelen emberi lét nyomorúsága helyett. UTAT MUTATNI ÉRKEZETT! Utat és módot mutatni, megmutatni és elhitetni. Példát mutatni, hogy mi is el tudjuk érni a megváltást! Az anyagból történő megváltást, a szellemi, a fény felé forduló könnyed és boldog életet, a küzdelem helyet! A fényt az anyag helyett választva, az Ő akaratát beteljesítve, mely szerint mi emberek a SZABAD AKARATUNKBÓL VÁLASZTJUK ŐT, A MINKET ÉS A VILÁGOT TEREMTŐT, AZ Ő VÉDELMÉT, SZERETETÉT…

Ő ezt választotta az anyagi hatalom helyett! ÉS TE, MIT VÁLASZTASZ?! A korábbi Istentelen életedet akarod mindenáron vissza, vagy végre észreveszed milyen Istentelen, embertelen és élet ellenes életet élünk. Majd ezt felismerve a VÁLTOZÁST VÁLASZTOD?! Kéred a segítséget, elfogadod és MAGAD IS TESZEL ÉRTE?! Összhangba kerülsz a természettel, a világot teremtő erőkkel és végre felelősséget vállalva először önmagadért, majd a környezetedért, a Krisztusi utat választod?! Nem kell templomba járnod! Nem kell imákat tanulnod! Nem kell… Ne legyél vallásos… CSAK ÉS CSUPÁN ÉLJ EMBERHEZ MÉLTÓNA, FELELŐSSÉGGEL, a folyamatos hazugság és önáltatások helyett!

Ő választott! Aztán az emberek rájöttek, hogy Ő nem olyan aki megrészegül az anyagi hatalomtól… Ő nem az aki a többség unszolására letér az útról… Ő nem az aki a kicsinyes, fél-elemtől átszőtt emberi, szorongó és aggódó utat választja, hanem a Teremtő Isten akaratát beteljesíteni jött közénk! Nem másért.

Megharagudtak rá! Elkezdték gyűlölni, mert nem azt tette amit vártak tőle! Mert nem teljesítette az akaratukat! Képes volt következetesen kitartani, nem hagyta magát megkísérteni, eltéríteni, így nyilvánvalóvá tette, hogy jelenleg több őnáluk! Ők pedig meglátták benne saját gyengeségüket, esendőségüket és ezt nem bocsátották meg neki! Ezért megölték őt! FÉL-elemből, irigységből, haragból és utálatból… tették ezt annak ellenére, hogy Ő szerette őket és kegyelmet kért reájuk az utolsó pillanatban is! “Bocsásd meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek!” Megölték és halála után is üldözték Őt és követőit. Meggyőződésem, hogy ma is ezt tennék, Jézus Krisztusnak ma is ez lenne a sorsa!

Itt a Nagyhét! A böjti időszak jelentős szakasza. Még egy nagy lendülettel pótolhatod amit elmulasztottál! Még felhasználhatod az ilyenkor felszabaduló plusz erőt, az extra segítséget! (persze mind a böjtnek, mind az önismereti útnak, örökösen és mindig van helye. Mégis, ilyenkor erősebben hatnak.) Szóval: Gondold át! Te mennyire haragszol a szellemire, a többre, az anyagot meghaladóra? Mennyire vagy ellene azoknak az erőknek, embereknek, akik nem teljesítik be a Te akaratodat?! Akik nem úgy táncolnak, ahogyan Te fütyülsz?! Hány ilyen volt az életedben? Az előző évedben? Az utolsó hónapban, hétben és napodban? Mikor és miért viselkedsz úgy, mint a tömeg Jeruzsálemben? Hányszor hallgatsz hangadókra, uszítókra, manipulátorokra, A SZÍVED SZAVA HELYETT? Hányszor gondolod át: MIT TENNE MOST JÉZUS KRISZTUS?! Hányszor kiáltasz inkább: FESZÍTSD MEG! – et? Hányszor veszi át az kicsinyes anyagi érdeked az élet által helyesebb, a szíved által súgott, FÉL-elem mentes bizonyosságból fakadó dötés helyét? (Oltás és vírus ügyben pl.:?) Milyen arányban sikerül követned a Krisztusi utat? Mekkora mértékben sikerült neki célt érnie a Te életedben? Mennyire látja feleslegesnek az életét, ha azt nézi, Te mit tudsz megvalósítani az Ő példamutatásából?! Persze erre mondhatod, hogy mert az egyházak… mert a tanítók… mert a…

A karantén feladatok (www.lelekszereles.hu/irasok) első feladata, a CSEND! Maradj csendben! Mert akkor megszólal a szíved hangja! Na, ehhez nem kell senki és semmi, csupán egy kis CSEND! MINDENKINEK KORLÁTLANUL RENDELKEZÉSÉRE ÁLL! Őszintén, NEM LEHET KIFOGÁS! Csak azt a kis csendet kell hozzá létrehoznod! Szóval, nincs helye a kamunak.

Ezen a héten, még könnyebben megteheted, hogy önvizsgálatot tartasz és felismerve a számodra helytelen irányokat és helyzeteket, döntést hozol a változásról és elindulsz az úton!

Tedd meg! Ne vacilálj! Tedd meg magadért! Sajnos a világunkban minden rezeg, mozog, folyamatosan. Az állandóság, a mozdulatlanság, az EGY NAGY HAZUGSÁG ÉS ILLÚZIÓ! HA PEDIG MINDEN FOLYAMATOSAN MOZOG, AKKOR VAGY ELŐRE LÉPSZ ÉS FEJLŐDSZ, VAGY VISSZAFELÉ LÉPSZ ÉS VISSZAFEJLŐDSZ! Más út nincs. Akkor se ha másként szeretnéd! Ez nem nézőpont kérdése, hanem tudományos IS tény! Minél előbb belátod és változtatsz, annál előbb érkeznek az eredmények és élhetsz megelégedettebb életet! Ebben segít, ha nincsen ötleted a hogyanra, akkor itt találsz segítséget: http://www.lelekszereles.hu/onismereti-kalandtura-mindenkinek-karanten-modra/ .

HAJRÁ! VÁLTOZÁSRA FEL! Hidd el, attól, hogy egyes dolgokat megváltoztatsz az életedben, nem leszel egy másik ember! Nyugodtan tudod majd vállalni önmagadat, a változások ellenére is! Annál is inkább, mert a nyugodt kiegyensúlyozott belső, mindent megkönnyít!

A BÁTORSÁG A LEGFŐBB ERÉNY! Segíts magadon, az Isten is megsegít! Ha megteszed a magadét, akkor az Úristen biztosan hozzáteszi a magáét és eléred a vágyott célt!

Somogy Péter

Lélekszerelő, Hagyatékőrző


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail