Alapok: Véletlen – Nincsenek véletlenek

Ha ezekben egyet értenénk… VÉLETLEN

Vannak dolgok, kifejezések amiket érdemes lenne a valós megfogalmazás mentén, lehetőség szerint pontosan használni. Főleg mivel mi magyarok egy olyan nyelvet beszélünk, amelyben azt mondjuk amit teszünk. Tehát az is helyes lenne, ha azt is értenénk a mondandónk alatt, amit jelent. Illetve, ha a szavainkat, kifejezéseinket, a jelentésük tartalma alapján használnánk. Igen, ez egy sorozat, pontosan ilyen kifejezések tisztázására. 

A tipikus mondat, amit ma mármindenki rutinosan használ:

“Véletlenek márpedig nincsenek!”

Véletlen: egy olyan dolog, amit nem vélünk előre.

Esetleg mások szerint: “Váratlanul bekövetkező; előre nem látott, nem eltervezett.”

Váratlan, azaz nem várt.

Nem nehéz belátni, hogy az életünkben bizony van ilyen esemény, ami váratlanul, előre nem látott módon következik be. Tehát VÉLETLENEK BIZONY VANNAK!

Akkor mit akar mondani az a sok ember, aki állandóan a véletlenre pontosabban annak hiányára, nem létezésére hivatkozik?

Valószínűleg azt akarják mondani hogy: OK NÉLKÜL NEM TÖRTÉNIK SEMMI!

Azaz, mindennek ami történik, oka van. Hol a hiba? A “tudást”, idegen nyelvből fordították, rosszul. Olyan ember fordította, aki nem volt tisztában az író szándékával és azzal se mi lenne a tanítás. Ami ezzel a baj, hogy nagyon sokan, szinte mindenki, hibásan fejezi ki magát. Nem csak hibásan fejezi ki magát, hanem a gondolat-szó-tett teremtő hármasa mentén, hibás valóságot is teremt! Hiszen nem csak gondol valamit hanem ki is mondja, teremti… még csak nem is azt amit szeretne, hanem egy hibás gondolatot.

Tehát, VÉLETLENEK VANNAK! Csupán OK NÉLKÜL NEM TÖRTÉNIK SEMMI! Azaz MINDEN OKKAL TÖRTÉNIK!

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyatékőrző


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail