Alapok: az Égiek akarták…

Ha ezekben egyet értenénk… AZ ISTEN EZT AKARJA… AZ ÉGIEK AKARTÁK…

Vannak dolgok, kifejezések amiket érdemes lenne a valós megfogalmazás mentén, lehetőség szerint pontosan használni. Főleg mivel mi magyarok egy olyan nyelvet beszélünk, amelyben azt mondjuk amit teszünk. Tehát az is helyes lenne, ha azt is értenénk a mondandónk alatt, amit jelent. Illetve, ha a szavainkat, kifejezéseinket, a jelentésük tartalma alapján használnánk. Igen, ez egy sorozat, pontosan ilyen kifejezések tisztázására.

Az égiek eleve egy KIDUMA! Azok mondják ezt akik valamiért nincsenek kibékülve az Isten kifejezéssel. Valamiért tagadják az Isten szót. Vagy mert elhitték, hogy az egy szakállas bácsi, aztán még sem segített… csalódtak… Vagy az egyház miatt nem szeretik a kifejezést… pedig Isten nem tehet arról, hogy az emberek mit hazudtak a nevében, hogyan és miként értéktelenítették el a tanításait… Az az eberek dolga, hibája… ISTEN NEM TEHET RÓLA! Így rá haragudni, bármi mást kifejezést helyette használni, nem okos dolog.

Van egy tétel, amiben az összes vallás egyetért. A kezdet kezdetén csak az Isten létezett, hívják Őt bármilyen néven. Ha csak Ő létezik, nem nehéz kikövetkeztetni, hogy miből teremti a világot! Ha csak ő létezik, akkor nem lehet másként, mint az, hogy Önmagából teremti a világot! ÖNNÖN MAGÁBÓL! Tehát a világon minden, azaz MINDEN Ő belőle való. Még Te is Istenből való vagy! Ha Önnön magából teremtett, akkor hogyan viszonyul hozzád, hiszen belőle való vagy? Éppen mint Édesanyából a gyermeke. Az édesanya pedig szereti a gyermekét, mégpedig FELTÉTEL NÉLKÜL SZERETI! Ha feltétel nélkül szeret, akkor elvár egyáltalán valamit? Biztosan nem, mert FELTÉTEL NÉLKÜL SZERET! Azaz mindegy mit csinálsz, Ő szeret! Nincs feltétele a szeretetének! NINCS FELTÉTELE! Ez azt jelenti, hogy bármit megtehetsz? Igen, bármit! Csupán azzal kell számolnod, hogy az Isteni előrelátás létrehozta az ok-okozat törvényét. Ez azt jelenti, hogy amit Te teszel mással, azt visszakapod, hogy megtanuld, mi az ami az Isteni REND szerint támogatott, illetve mi az ami nem.

AZ ISTEN NEM AKAR TŐLED SEMMIT!

Somogyi Péter 

Lélekszerelő, Hagyatékőrző


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail