Szervusztok! Nagyhét…

Szervusztok! Nagyhét

Biztosan észrevettétek, hogy van itt a Nagyhéten feladat elég. Először volt a Virágvasárnapi és Nagyhéti tanulság. Majd az utolsó vacsora. Vasárnap lesz a Határkerülés. De közben itt van a Nagypéntek. Krisztus halálának a napja. Nem egy ünnepnap, hanem egy gyásznap. Mert az Önmagát emberré korlátozó Istent, ezen a napon megfeszítik, megölik! 

Ennek a folyamatnak a lelki hátterének egy jelentős oldalára rámutat a Virágvasárnapi írásom: https://www.lelekszereles.hu/viragvasarnap-oromunnep-es-az-ar/

Az új szövetség és az utolsó vacsora összefüggése a következő írásban van: https://www.lelekszereles.hu/utolso-vacsora-szakralis-vacsora/

Ma pedig Nagypénteken, az áldozat napján is van tanulság. Mégpedig, ha megnézed a szenvedés történetét, akkor el tudsz azon gondolkodni, hogy vajon Te hol tartasz most. S ha felismered, akkor tudsz dönteni arról, merre indulj a jövőt illetően. 

A szenvedés története a Passió című film. Nézd meg! https://videa.hu/videok/nagyvilag/passio-FRYazVRDOOSuZSH5

Érdemes figyelni a férfi nő viszonyokat is.

Ugyan itt a lelki, önismereti feladat: https://www.lelekszereles.hu/karanten-mit-tegyunk-hogyan-tegyunk-6/ 

Az egész hétre szóló tanulságról itt is olvashatsz: https://www.lelekszereles.hu/nagyhet/

Ha eddig nem is foglalkoztál ezekkel, most még megteheted. Talán végzel is vasárnapig, amikor találkozhatunk Dobogókőn. DE ha nem is végzel, akkor is elindul a folyamat, ami változást, pozitív változást hoz majd az életedbe. Ha kérdésed van? Tedd fel! Ha tudsz jönni Dobogókőre, szívesen látunk!

Dobogókő, Határkerülés: https://fb.me/e/313CPIEBS 

Nos, ehhez jön meg egy írás a mai napon, de ennek még nem tudom mellékelni a linkjét. Ha lehet csatolom. Az írás a boldogtalanságról szól és a boldogság elérésében segít. 

Legyetek bátrak és tegyetek!

Legyen Nektek jobb!

Legyen Istenem az akaratod szerint!

Somogyi Péter 

Lélekszerelő, Hagyatékőrző


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail