Karantén! Mit tegyünk?! Hogyan tegyünk?! 7.

Eljutottunk a 7. feladathoz. a face letiltása miatt az utolsó feladat elérési adatai jelentősen csökkentek. 550 körül van a korábbi 5-6000-hez képest. Kérek mindenkit szeretettel, hogy mind ezt a feladatot, mind a hozzátartozó írást ossza meg ahol csak tudja.

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

Hol tartunk?

Röviden összefoglalom:

30 perc csend. Ha valaki továbblépett, akkor 60 perc.

Reggel van hálaadásunk az egész életünket figyelve 20-30.

Este van 10 hálaadásunk, a napunkat illetően.

Napi 3-5 szép dolgot csodálunk meg, ennyiben veszünk el, átélve a pillanatot.

Összegyűjtöttük a karantén előnyeit és a hátrányait. Az előnyöket folyamatosan növeljük, hiszen a hátrányokat is új szempontot keresve előnnyé változtattuk.

Ezek után készítettünk egy listát, hogy mi zavar minket a környezetünkben.

Mégpedig olyan szempontból, hogy a minket körülvevőkben (emberekben) mi zavar minket igazán, mit viselünk nehezen. Ha összeírtuk az eseteket, akkor már csak azt kell eldöntenünk, hogy szerintünk ez milyen tulajdonság. Például: Sanyi nem vette meg nekem azt a szép piros cipőt. Sanyi egy smucig alak, illetve Sanyinak nincsen ízlése. Ugyan az a helyzet, más-más tulajdonság miatt következhet be.

Miután ez meg van általánosságban, akkor listát készítünk a minket körülvevőkről és úgy is elvégezzük a feladatot. Mikor ez is kész van, onnantól naponta írjuk, hogy mi zavart minket a környezetünkben. Itt is megállapítva, hogy ezek a zavaró dolgok milyen tulajdonságot takarnak.

Az utolsó feladat pedig az volt, feltételezve, hogy egyes tulajdonságok, amiket rólunk mondanak igazak, azok mentén járjunk poklot, kiderítve mi a valóság, hol tartunk éppen ezekben a dolgokban. Majd döntsünk és változtassunk, végigjárva a Krisztusi utat.

A 7. feladathoz egy írást is mellékelek http://www.lelekszereles.hu/modern-kori-alkoholizmus-egeszseges-betegseg/  Ez az írás a mostani feladatról szól, ahhoz ad kiindulási pontokat és ötleteket. Van egy kedves mondásom: Amit megszokunk, azt megszeretjük. Valószínű Dr. Varga Tibortól származik. Mi a mondás lényege. Nagyon érdekes és fontos.

Az én felosztásom szerint van a tudatos énünk, a tudat mögöttink és a tudat alattink. Ez utóbbi kettő abban különbözik egymástól, hogy a tudat mögötti az az Isteni valóságunk. Az innen érkező sugallatok, ha felismerjük őket, mindig megsegítenek minket, a helyes irányban a jó úton tartanak. A tudat alatti viszont sok esetben csak a megszokások összessége, amelyek ha nem figyelünk oda, a megszokás okán károsak is lehetnek ránk nézve. Természetesen nem minden esetben, de ha lejárt az idejük, ha valami már nem áll az érdekünkben, akkor innen érkező zsigeri késztetések sajnos károsak a számunkra. Zsigeriek és károsak: mert egy olyan viselkedésre ösztökélnek minket, amely nem áll az érdekünkben.

Nos, a hetedik feladat azon végzetes, vagy csak simán számunkra nem hasznos szokások felismerése, tudatosítása, amelyek nélkül egy hasznosabb, megelégedettebb, boldogabb életet élhetünk.

Sokat segít, ha megnézzük, mik azok a tevékenységek, amelyeket szívesen végzünk valamilyen olyan dolog helyett ami a kötelességünk lenne. Ezeket érdemes összegyűjteni, Ha ezek között szerepel olyan amelyet időben is lehet mérni, akkor érdemes nem csak azt megállapítani, hogy mik ezek a tevékenységek, hanem érdemes mérni azt is mennyi időnket veszik el. Egyszer egy segítséget kérő azt mondta, hogy ő napi 10-11 órát dolgozik egy nap, de nem halad semmivel. Azt javasoltam neki, hogy mérje már meg őszintén, hogy a számítógép előtt eltöltött idő alatt, mennyi az amit valójában munkával tölt. Meglepődött, de napi 6-7 óra lett az eredmény. Ugye mennyivel jobban érthető, ha nem jutott ötről hatra?

Nos, akkor a feladat mégegyszer! Vizsgáljuk meg  mik azok a tevékenységek amelyek segítségével egy-egy kötelességünk elvégzését elodázzuk, elhalasztjuk, esetleg teljesen meg is akasztjuk.

Vizsgáljuk meg, közben mire hivatkozunk! Mi az amivel igazoljuk a halogatást, a feladat el nem végzését…

Nézzük meg van-e köztük olyan tevékenység amelytől függünk, amely valami féle “pozitív” alibit biztosít a kötelességünk elvégzése helyett.

Vizsgáljuk meg ezek a tevékenységek valóban hasznosak a számunkra? Vagy esetleg csak kifogást szolgáltatnak?

Eddig a mai feladat. Ez is két részes lesz, a B-rész a hét második felében érkezik.

Új dolgot is kitaláltam. Az egyes feladatokat elmondom élőben és utána kérdezni is lehet. Ehhez linket az oldalaimon keressetek. A program amit használunk az a jit.si lesz. Fontos, hogy a Google Crome böngészővel működik jól és a kamerát, mikrofont engedélyezni kell hozzá. Az első időpont valószínűleg csütörtök 18 óra lesz és a Csend lesz a témánk. Keressétek az eseményeknél!

Addig is köszönöm a megosztásokat, amivel segítetek mindenkinek aki el szeretné érni a feladatokat és befelé haladna. KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyatékőrző


Ha tetszett, küldd el barátaidnak is!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail